Vyskúšajte tento výborný recept na šľahačkové vianočné pečivo s prídavkom kokosu. Nebudete ľutovať a ešte ho budete brániť, aby zostalo do Vianoc.
Ingrediencie
- 450g polohrubej múky
- 250g masla
- 1 žĺtok
- 230ml smotany na šľahanie
- 120g kokosu
- 1/2 balenia kypriaceho prášku
- 1 vrecko vanilkového cukru
Postup
- Do veľkej misy nasypte múku, pridajte kokos, kypriaci prášok, vanilkový cukor a všetko zmiešajte.
- Potom pridajte zmäknuté maslo, žĺtok, smotanu na šľahanie.
- Vypracujte hladké a jemné cesto, ktoré potom zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi 2 hodiny v chladničke.
- Vychladnuté cesto vyberte a buď rozvaľkajte na 0,5 cm hrubý plát a vykrajujte tvary. Alebo cesto odtrhávajte po kúskoch a ručne tvarujte napríklad rožky alebo bochníčky.
- Vytvarované pečivo naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 160°C.
- Cukroví sa pečie do zlatista. Po upečení zľahka pocukrujte.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste.
Milovníci kokosu pozor! Máme pre vás ďalších 6 receptov na pečivo s kokosom !