Smotanový koláč z hrušiek

Smotanový koláč z hrušiek

A teraz niečo menej tradičné – hruškový koláč s kyslou smotanou, ktorá mu dodá potrebný šmrnc a šmrnc.

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 260 gramov polohrubej múky
  • 125 gramov práškového cukru
  • 125 gramov zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • štipka soli

Náplň:

  • 3 hrušky
  • hrsť vlašských orechov
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 kyslá smotana
  • 2 vajcia
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • cukor podľa chuti
  • strúhanka

Postup prípravy:

  • Zo všetkých ingrediencií na cesto vytvorte vláčne a pevné cesto.
  • Zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte na hodinu do chladničky.
  • Akonáhle je cesto oddýchnuté, natlačte ho pomocou prstov do formy na koláč – cesto vo forme poprepichujte vidličkou.
  • Hrušky si olúpte, umyte a zbavte jadier.
  • Nakrájajte ich na plátky, ktoré pokladajte na cesto vo forme.
  • Na hrušky nasypte trochu strúhanky – nasaje prebytočnú šťavu.
  • Ďalej na hrušky nasypte mletú škoricu a nasekané vlašské orechy.
  • Kyslú smotanu spoločne s vajcami a cukrami vyšľahajte a zmes nalejte na hrušky.
  • Vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte pri teplote 170 stupňov asi 45 minút.
koláč s náplňou z hrušiek a kyslej smotany
Zdroj foto: mamashire.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.