Smotanový základ na pizzu

Smotanový základ na pizzu

Namiesto paradajkovej omáčky, ktorou sa cesto najčastejšie pomazáva, môžete použiť smotanu, ktorá celý pokrm krásne zjemní.

Ingrediencie

  • 5 polievkové lyžice nesoleného masla
  • 2 polievkové lyžice univerzálnej múky
  • 1 a ¼ plnotučného mlieka
  • ¼ čajovej lyžičky morskej soli
  • ⅛ čajové lyžičky čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  • ¼ šálky parmezánu (nastrúhaného)

Postup

  • V malom hrnci rozpustite maslo. Vmiešajte múku a za stáleho šľahania smažte 1–2 minúty, kým múka nezhnedne.
  • Pomaly prilievajte mlieko a neustále šľahajte, kým zmes nebude hladká.
  • Vmiešajte soľ, korenie a cesnak.
  • Pridajte parmezán a miešajte ďalších 30 sekúnd.
  • Odoberte hrniec z tepla a pokračujte v šľahaní, kým sa syr nerozpustí a omáčka nebude hladká.
  • Nechajte vychladnúť a natrite na pizza cesto.
  • Po pridaní syra omáčku nevarte, pretože by sa v nej mohli vytvoriť hrudky.
  • Takto pripravenú omáčku môžete v chladničke uchovávať až 5 dní.

Smotanová omáčka na cesto v pohári.
zdroj: natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.