Namiesto paradajkovej omáčky, ktorou sa cesto najčastejšie pomazáva, môžete použiť smotanu, ktorá celý pokrm krásne zjemní.
Ingrediencie
- 5 polievkové lyžice nesoleného masla
- 2 polievkové lyžice univerzálnej múky
- 1 a ¼ plnotučného mlieka
- ¼ čajovej lyžičky morskej soli
- ⅛ čajové lyžičky čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- ¼ šálky parmezánu (nastrúhaného)
Postup
- V malom hrnci rozpustite maslo. Vmiešajte múku a za stáleho šľahania smažte 1–2 minúty, kým múka nezhnedne.
- Pomaly prilievajte mlieko a neustále šľahajte, kým zmes nebude hladká.
- Vmiešajte soľ, korenie a cesnak.
- Pridajte parmezán a miešajte ďalších 30 sekúnd.
- Odoberte hrniec z tepla a pokračujte v šľahaní, kým sa syr nerozpustí a omáčka nebude hladká.
- Nechajte vychladnúť a natrite na pizza cesto.
- Po pridaní syra omáčku nevarte, pretože by sa v nej mohli vytvoriť hrudky.
- Takto pripravenú omáčku môžete v chladničke uchovávať až 5 dní.