Tieto guličky veľkosti sústa sa vám rozplynú na jazyku! Orieškovo-máslovému cestíčku obalenému v práškovom cukre sa jednoducho nedá odolať.
INGREDIENCIA
- 2 a ¼ hrnčeka bielej špaldovej múky
- ¼ lyžičky morskej soli
- 170 g pekanových orechov, jemne mletých
- 1 a ½ hrnčeka práškového cukru
- 1 šálka masla izbovej teploty
- 1 veľké vajcia izbovej teploty
- 1 lyžička vanilkového extraktu
POSTUP
- V strednej mise zmiešajte múku, soľ a pekanové orechy.
- Dajte bokom.
- Do malej misky pridajte 1 hrnček práškového cukru a dajte bokom.
- Ušľahajte maslo do krémova, potom pridajte po malých množstvách ½ šálky práškového cukru a šľahajte do nadýchanej hmoty.
- Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a znova šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Suché ingrediencie postupne pridávajte k mokrým a šľahajte na nízku rýchlosť, kým sa cesto nezačne spájať.
- Použite veľkú drevenú lyžicu alebo ruky na dokončenie spájania ingrediencií dohromady.
- Z cesta vytvarujte guľu a zabaľte do plastovej fólie.
- Nechajte vychladiť v chladničke minimálne 2 hodiny alebo až 24 hodín.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
- Z cesta vyvaľkajte asi 2,5 cm guličky a pokladajte ich na plechy vzdialené 5 cm od seba.
- Pečte 10 minút alebo dozlatista.
- Nechajte pár minút vychladnúť, pridajte práškový cukor a preložte na veľký tanier, aby úplne vychladli.
- Akonáhle guličky vychladnú na izbovú teplotu, znova vmiešajte práškový cukor.
- Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
Ak ste milovníci gréckej kuchyne, nezabudnite vyskúšať aj naše recepty na souvlaki 5x inak alebo staňte sa kráľom všetkých letných osláv!