Vynikajúci bulharský šalát z čerstvých ingrediencií a syra feta si zamilujete! Je to obľúbená pochúťka a môžete ho servírovať buď samotný napríklad ako ľahkú večeru alebo ako super chutnú prílohu.
Ingrediencie
- 1 dlhá, tenká uhorka
- 1/2 veľké červené cibule
- 1/2 veľkej zelenej papriky
- 2 veľké, veľmi zrelé paradajky
- 1/2 šálky olív Kalamata
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 4 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/4 šálky nasekanej listovej petržlenovej vňate
- soľ a korenie na dochutenie
- 1/2 šálky jemne rozdrobeného syra feta
Postup
- Uhorku olúpte tak, aby ste vytvorili pruhovaný vzor a potom ju nakrájajte na kolieska s veľkosťou asi 1,3 cm.
- Vhoďte ich do strednej misy.
- Nakrájajte cibuľu a papriku na cca 1,3 cm kocky a pridajte ich do misy.
- Paradajky zbavte semienok a nakrájajte na kocky a pridajte ich do misy spolu s olivami a petržlenovou vňaťou.
- Vyšľahajte olej a ocot a pridajte do zmesi.
- Zeleninu miešajte, kým nebude obalená zálievkou.
- Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.
- Teraz vložte šalát do servírovacej misy vhodnej veľkosti a posypte fetou.
- Pred podávaním nechajte vychladnúť.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na populárny balkánsky šalát plný chutnej zeleniny. Tentokrát v 7 rôznych variantoch!