Tento recept na bolonskú omáčku na špagety z cukety môže zaujať aj vegánov alebo vegetariánov. Vychutnajte si variáciu, ktorá je úplne bez múky.
INGREDIENCIA:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 stredne veľká šalotka
- 4 strúčiky cesnaku
- 2-3 strednej mrkvy
- štipka soli
- 750 g pasírovaných paradajok
- štipka plátkov červeného korenia
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžica kokosového cukru (stévia)
- ½ hrnčeka vody
- ¾ hrnčeka červené šošovky
- 2 stredne veľké cukety
POSTUP:
- Na oleji si omažte najemno nakrájanú šalotku a pridajte prelisovaný cesnak.
- Potom postrúhajte mrkvu na hrubom strúhadle a pridajte.
- Posoľte a opeperte, podlejte paradajkovým pyré, pridajte plátky korenia, oregano, bazalku, kokosový cukor, šošovku a vodu.
- Varte do zmäknutia a zhustnutia asi 17 minút.
- Dochuťte podľa vašich predstáv.
- Na prípravu cuketových špaget budete potrebovať krájač zeleniny (špiralizér) alebo škrabku na špagety.
- Cuketu si umyte osušte a nakrájajte.
- Potom ju stačí osmažiť na troške oleja do mäkka a osoliť.