Prelínajúce sa chute zeleniny, byliniek a korenia vám zachutnajú v tejto zdravej nátierke. Je protizápalová, diétna a strašne jednoduchá. Dobrú chuť!
Ingrediencie
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 šálka zelenej šošovky (nevarené)
- 1/2 strednej žltej cibule (nasekané)
- 1 stredná stonka stopkatého zeleru (nasekaná)
- 1,5 lyžice olivového oleja
- 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate (plus viac na ozdobu)
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- citrónová kôra (z 1 citróna)
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Vo veľkom hrnci zalejte šošovku, cibuľu a stopkový zeler 2 a ½ šálky vody.
- Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte po dobu 30 minút, alebo pokiaľ nebude šošovka mäkká.
- Sceďte a nechajte si všetku zostávajúcu tekutinu, ktorá vám z varenia zostala, bokom.
- V kuchynskom robote alebo vysokorýchlostnom mixéri rozmixujte šošovku s 1 lyžicou olivového oleja, petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou, 3/4 citrónovej kôry, soľou, sušeným cesnakom a čiernym korením do hladka.
- Po lyžici pridávajte tekutinu z varenia do zmesi, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
- Ozdobte ďalšou petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou a pred podávaním pokvapkajte zvyšnou lyžičkou olivového oleja.