Šošovicová nátierka s citrónom a bylinkami

Šošovicová nátierka s citrónom a bylinkami

Prelínajúce sa chute zeleniny, byliniek a korenia vám zachutnajú v tejto zdravej nátierke. Je protizápalová, diétna a strašne jednoduchá. Dobrú chuť!

Ingrediencie

  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 šálka zelenej šošovky (nevarené)
  • 1/2 strednej žltej cibule (nasekané)
  • 1 stredná stonka stopkatého zeleru (nasekaná)
  • 1,5 lyžice olivového oleja
  • 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate (plus viac na ozdobu)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • citrónová kôra (z 1 citróna)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zalejte šošovku, cibuľu a stopkový zeler 2 a ½ šálky vody.
  2. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte po dobu 30 minút, alebo pokiaľ nebude šošovka mäkká.
  3. Sceďte a nechajte si všetku zostávajúcu tekutinu, ktorá vám z varenia zostala, bokom.
  4. V kuchynskom robote alebo vysokorýchlostnom mixéri rozmixujte šošovku s 1 lyžicou olivového oleja, petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou, 3/4 citrónovej kôry, soľou, sušeným cesnakom a čiernym korením do hladka.
  5. Po lyžici pridávajte tekutinu z varenia do zmesi, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  6. Ozdobte ďalšou petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou a pred podávaním pokvapkajte zvyšnou lyžičkou olivového oleja.
Nátierka zo šošovky, citróna a byliniek v servírovacej miske, ktorá je obložená zeleninou.
www.verywellfit.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.