Táto nátierka je lahodná, zdravá a výživná, vhodná na raňajky, do sendviča ako obed alebo na párty. Vyskúšajte zase niečo nové!
Ingrediencie
- 2 šálky uvarené šošovky
- 1 žltá cibuľa, nadrobno nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžičky horčice
- 4 lyžice oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
Postup
- Na panvici zohrejte 2 lyžice oleja, pridajte cibuľu a skaramelizujte.
- Pridajte šošovku, soľ a korenie.
- Zmes miešajte na strednom plameni po dobu 5 minút alebo menej.
- Nakoniec pridajte horčicu a cesnak.
- Hotovú zmes nechajte 5 minút vychladnúť, potom ju vložte do kuchynského robota a mixujte po dobu 30 sekúnd alebo pokiaľ nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
- Odložte nátierku na 20 minút do chladničky.
- Podávajte na plátkoch bagety alebo v sendviči s niekoľkými plátkami čerstvej uhorky.
- Užite si to!
Potrebovali by ste novú varnú dosku? Pozrite sa na náš test plynových dosiek a zistite, či je pre vás najvhodnejší.