Šošovicová po taliansky

Šošovicová po taliansky

Tento recept je veľmi jednoduchý, veľmi dobre chutí, a ešte urobíte niečo pre svoje zdravie. Verte, že ako raz ochutnáte, nebude vám jedna miska rozhodne stačiť.

Ingrediencie:

  • 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 hrnčeka bieleho vína
  • 2 hrnčeky celých konzervovaných paradajok
  • 2 hrnčeky šošovky (hnedú alebo zelenú)
  • 8 hrnčekov zeleninového alebo kuracieho mäsa
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 5 listov čerstvej bazalky
  • 1/2 lyžičky sladkej červenej papriky
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Morská soľ podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice strúhaného syra

Postup:

  • Cibuľu, mrkvu aj stopkový zeler nakrájame na jemné kocky. Cesnak prelisujeme a paradajky ručne rozdrvíme.
  • Šošovku prepláchneme a necháme odkvapkať. Vo väčšom hrnci zahrejeme olivový olej na stredne vysokom ohni.
  • Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a smažíme asi 10 minút, až všetko pekne zmäkne. Vhodíme prelisovaný cesnak a znova pár minút vyprážame.
  • Zvýšime teplotu na stredný stupeň a prilejeme 1/2 hrnčeka bieleho vína. Varíme zhruba 2 minúty.
  • Vložíme odkvapkanú šošovku, drvené paradajky a zalejeme kuracím alebo zeleninovým vývarom. Prihodíme bobkový list, sušený tymián, lístky bazalka, korenie aj soľ.
  • Privedieme do varu, zakryjeme pokrievkou, znížime teplotu a varíme zhruba 30 – 40 minút, až bude šošovka mäkká.
  • Pokiaľ bude polievka príliš hustá, prilejeme vodu podľa potreby. Dochutíme a odstránime bobkový list.
  • Podávame ozdobené nakrájanou petržlenovou vňaťou, syrom a pokvapkané extra panenským olivovým olejom.
Recept na jednoduchú taliansku šošovkovú polievku.
Zdroj: https://www.shelovesbiscotti.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.