Šošovicová polievka s klobásou

Šošovicová polievka s klobásou

Tento recept na polievku so šošovkou si pripravíme práve s klobásou. Namiesto klobásy môžete použiť aj chrumku alebo párok.

Ingrediencie

  • 450g zelené šošovky
  • 40ml olivového oleja
  • 2 veľké nakrájané cibule
  • 200g nasekaného póru
  • 2 strúčiky drveného cesnaku
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica mletého čerstvého tymiánu
  • 200g zeleru nakrájaného na kocky (asi 5 stoniek)
  • 200g mrkvy nakrájanej na malé kocky (3 mrkvy)
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2l domáceho kuracieho vývaru alebo z kocky bujónu
  • 30g paradajkového pyré
  • 3ks klobásy nakrájané na 1cm kocky
  • 2 lyžice suchého červeného vína alebo octu z červeného vína
  • Strúhaný parmezán na podávanie

Postup

  • Vo veľkej miske zalejte šošovku vriacou vodou a nechajte ju 15 minút odpočívať. Potom sceďte.
  • Vo veľkom hrnci na strednom ohni zahrejte olivový olej a osmažte cibuľu, pór, cesnak, soľ, korenie, tymian a rascu po dobu 20 minút.
  • Pridajte zeler a mrkvu a restujte ďalších 10 minút.
  • Pridajte kurací vývar, paradajkový pretlak a zliatu šošovku, prikryte a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte odkryté po dobu jednej hodiny.
  • Pridajte klobásu, červené víno a duste, kým sa klobása nerozvarí.
  • Polievku podávajte pokvapkanú olivovým olejom a posypanú nastrúhaným parmezánom.
polievka zo šošovky s klobásou
Zdroj: lifemadesimplebakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.