Šošovicová polievka s pečeným slepačím mäsom

Šošovicová polievka s pečeným slepačím mäsom

Je až neskutočné, že z niekoľkých málo ingrediencií je možné pripraviť takto lahodnú polievku. S prísadou ako je grilované kura urobíte v tomto recepte na kuraciu polievku veľkú parádu. Toto je presne ten recept, ktorý potrebujete, keď neviete čo uvariť na večeru v priebehu vyťaženého pracovného týždňa.

Čo budeme potrebovať

  1. 5 veľkých mrkví (nakrájaných na plátky)
  2. 300 g sušenej šošovky
  3. Šalotka (nakrájaná nadrobno)
  4. 2 lyžičky provensálskeho korenia
  5. 600 ml kuracieho vývaru
  6. 250 g pečeného kurčaťa
  7. 35 ml smotany na šľahanie

Postup

  1. Do pomalého kuchynského hrnca pridáme všetky prísady, okrem kurčaťa a smotany, ktoré sú v recepte uvedené
  2. Hrniec zapneme a polievku varíme 6-8 hodín na nízku teplotu, kým šošovka nezmäkne
  3. Keď je polievka uvarená vmiešame kura so smotanou a hrniec prikryjeme
  4. Pokračujeme vo varení ďalších približne 15 minút, kým sa polievka nezahreje
Polievka plná šošovky so slepačím mäsom a zeleninou.
Zdroj: karenskitchenstories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.