Šošovicová polievka s pohánkovými krúpami

Šošovicová polievka s pohánkovými krúpami

Keď podusíme šošovku s pohánkou, vnikne nám hustá polievka podobná gulášu, ktorá je typickým pokrmom v Taliansku v chladných zimných večeroch. Podávame ju s chrumkavým chlebom preliatym trochou extra panenského olivového oleja.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g hnedej šošovky
  2. Lyžica olivového oleja
  3. Malá cibuľa (nastrúhaná)
  4. Malá mrkva (nastrúhaná)
  5. 2 bobkové listy
  6. 1 250 ml zeleninového vývaru
  7. 190 g surovej pohánkovej krupice
  8. 250 g čerstvého baby špenátu
  9. 3 lyžice extra panenského olivového oleja

Postup

  1. Šošovku namočíme na 1 hodinu do misky so studenou vodou.
  2. Potom ju scedíme a dáme bokom
  3. V hrnci rozohrejeme olej na strednom teplotu
  4. Pridáme nastrúhanú cibuľu a mrkvu
  5. Zeleninu restujeme do zmäknutia 3 až 5 minút
  6. Pridáme šošovku a bobkové listy a premiešame, kým sa neobalí v oleji
  7. Zmes zalejeme zeleninovým vývarom, zamiešame a privedieme do varu
  8. Necháme pomaly variť asi 10 minút
  9. Znížime teplotu na nízku a pridáme pohánku
  10. Varíme, kým šošovka nezmäkne a pohánka sa neprevarí, asi 25 minút
  11. V prípade potreby pridáme trochu vývaru alebo vody
  12. Polievku z krúp zložíme z platne a vmiešame čerstvý špenát, kým nezvädne
  13. Vyberieme bobkové listy
  14. Polievku podávame horúcu s ½ lyžice olivového oleja pokvapkanej navrch každého taniera
Bohatá polievka s celou pohánkou a veľkým množstvom čerstvej zeleniny.
Zdroj: ifoodreal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.