Šošovicová polievka so zeleninou z pomalého hrnca

Šošovicová polievka so zeleninou z pomalého hrnca

Rozmixovaním časti šošovkovo-zeleninovej zmesi a následným spojením so zvyšnou zeleninou a šošovkou získa polievka textúru, ktorá uspokojí tých, ktorí milujú krémovú polievku, a tých, ktorí ju uprednostňujú poriadne hustú. Navyše polievku dáte ráno variť, o nič sa nestaráte a nedeľnú večeru máte hotovú! Polievku podávajte s krekermi.

INGREDIENCIA

  • 4 šálky nesoleného zeleninového vývaru
  • 4 šálky vody
  • 2 šálky nakrájaných olúpaných sladkých zemiakov (z 1 sladkého zemiaka)
  • 2 šálky nakrájanej mrkvy (z 3 mrkví)
  • 2 šálky nakrájaných olúpaných červených zemiakov (z 1 zemiaka)
  • 1 ½ šálky sušenej zelenej šošovky
  • 1 a ½ šálky nakrájanej cibule (z 1 cibule)
  • 1 šálka nakrájaného rapíkatého zeleru (z 2 rapíkatého zeleru)
  • 2 lyžice lisovaného cesnaku (zo 6 strúčikov cesnaku)
  • 4 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 a ⅛ lyžičky soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 3 lyžice jablčného octu
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej plocholistej petržlenovej vňate

POSTUP

  • Zmiešajte vývar, vodu, batáty, mrkvu, zemiaky, šošovku, cibuľu, stopkový zeler, cesnak, vetvičky tymiánu, bobkový list, soľ a korenie v 5- až 6-litrovom pomalom hrnci.
  • Prikryte a varte na LOW, kým zelenina a šošovka nezmäknú, 7 až 8 hodín.
  • Vyberte a vyhoďte vetvičky tymiánu a bobkový list.
  • Vložte olej a 4 šálky polievky do mixéra.
  • Spracujte do hladka.
  • Rozmixovanú polievku vráťte do pomalého hrnca a vmiešajte ocot.
  • Polievku nalejte do misiek a rovnomerne posypte petržlenovou vňaťou.
Polievka zo šošovky a zeleniny servírovaná v hlbokom tanieri a ozdobená čerstvými bylinkami.
www.eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.