Šošovicová polievka so zemiakmi a špenátom

Šošovicová polievka so zemiakmi a špenátom

O niečo hutnejšie varianty šošovkovej polievky docielite pridaním zemiakov. Navyše špenát dodá polievke ďalšiu várku zdraviu prospešných látok.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, nadrvené
  • 3 hrnčeky zeleninového vývaru alebo bujónu
  • 1 hrnček šošovky, opláchnuté
  • 200g nakrájaných zemiakov
  • 1 citrón
  • 150g čerstvých špenátových listov
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého korenia
  • Hrsť mäty

Postup

  • V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cesnak a miešajte asi 30 sekúnd.
  • Pridajte zeleninový vývar a šošovku a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu, prikryte a varte 10 minút. Potom pridajte zemiaky a varte kým zemiaky a šošovka nezmäknú asi 15 minút.
  • Medzitým nastrúhajte 1/2 čajovej lyžičky šupky z citróna, vytlačte šťavu z citróna a odmerajte tak 2 lyžice.
  • Do polievky pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, 2 lyžice citrónovej šťavy, špenát a korenie.
  • Zakryte pokrievkou a duste, kým špenát nevzvädne asi 2 minúty.
  • Nakoniec vmiešajte mätu, dochuťte soľou a korením.
šošovica so špenátom
Zdroj: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.