Jednoduchý na prípravu a pritom tak chutný! Zelená šošovka, slanina, kel a pošírované vajcia dohromady vytvárajú perfektné spojenie chutí, ktoré si obľúbite.
Ingrediencie
- olivový olej
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 plátky slaniny
- 206 g kelu
- 390 g konzerva zelenej šošovky
- 4 stredne veľké vajcia
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
Postup
- Na veľkej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu 5 do zmäknutia.
- Pridajte cesnak a slaninu a restujte ďalších 5 minút do chrumkava.
- Pridajte kel a šošovku a varte 4 minúty.
- Udržujte v teple.
- Stredný hrniec naplňte do polovice vodou a priveďte do varu.
- Rozklepnite vajcia do malej zapekacej misky.
- Pridajte do vody ocot, znížte plameň a rozvírte vodu.
- Vajcia rýchlo nalejte do vody a varte 3 minúty.
- Opakujte so zvyšnými vajcami.
- Dajte šalát na 4 taniere a na každú porciu položte sadené vajcia.
- Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením.