Šošovicovo-kapustový šalát so slaninou a sadeným vajcom

Šošovicovo-kapustový šalát so slaninou a sadeným vajcom

Jednoduchý na prípravu a pritom tak chutný! Zelená šošovka, slanina, kel a pošírované vajcia dohromady vytvárajú perfektné spojenie chutí, ktoré si obľúbite.

Ingrediencie

  • olivový olej
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 plátky slaniny
  • 206 g kelu
  • 390 g konzerva zelenej šošovky
  • 4 stredne veľké vajcia
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu

Postup

  1. Na veľkej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu 5 do zmäknutia.
  2. Pridajte cesnak a slaninu a restujte ďalších 5 minút do chrumkava.
  3. Pridajte kel a šošovku a varte 4 minúty.
  4. Udržujte v teple.
  5. Stredný hrniec naplňte do polovice vodou a priveďte do varu.
  6. Rozklepnite vajcia do malej zapekacej misky.
  7. Pridajte do vody ocot, znížte plameň a rozvírte vodu.
  8. Vajcia rýchlo nalejte do vody a varte 3 minúty.
  9. Opakujte so zvyšnými vajcami.
  10. Dajte šalát na 4 taniere a na každú porciu položte sadené vajcia.
  11. Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením.
Kel so šošovkou a červenou cibuľkou, na ktoré je položené sadené vajcia.
www.realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.