Na tento výdatný a elegantný šalát potrebujete iba 6 ingrediencií a výsledkom bude úplne luxusná záležitosť, ktorú si zamiluje celá vaša rodina.
Ingrediencie
- 500 g mrkvy, olúpané, pozdĺžne rozpolené a nakrájané na 8 cm kúsky
- 7 lyžíc extra panenského olivového oleja
- 3/4 šálky francúzskej zelenej (Le Puy) šošovky
- 1 šálka nakrájané uhorky
- 1/4 šálky nasekaného kôpru
- soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 šálky rozdrobeného syra feta
Postup
- Predhrejte rúru na 230 ° Celzia.
- Na plech premiešajte mrkvu s 2 lyžicami olivového oleja a pečte do zmäknutia, asi 30 minút.
- Zoškrabajte do veľkej servírovacej misy.
- Medzitým v malom hrnci vriacej vody uvarte šošovku do al dente, asi 15 minút.
- Dobre sceďte.
- Pridajte k mrkve šošovku spolu s uhorkou, kôprom a 2 lyžicami oleja; dochuťte soľou a korením.
- V mixéri rozmixujte fetu s 2 lyžicami vody a zvyšnými 3 lyžicami oleja do hladka.
- Osoľte.
- Šalát zalejte dresingom a podávajte.
Vyskúšajte aj naše zdravé recepty na nátierky s červenou šošovkou , ktoré sú plné proteínov a vitamínov.