Doprajte svojmu rozpočtu na potraviny oddych, s týmto lahodným receptom na sladkokyslú šošovku. Šošovka je nielen lacná, ale aj plná živín, ako je vláknina, železo a fosfát.
Čo budeme potrebovať
- 600 ml kuracieho vývaru
- 450 g šošovky
- 2 bobkové listy
- Lyžička soli
- 75 g masla
- 2 cibuľa
- Lyžička kari
- 50 ml červeného vínneho octu
- 50 ml medu
- Lyžička oregana
- Lyžička worcesterskej omáčky
- Klobásu s vysokým obsahom mäsa (aspoň 85 %)
- 3 strúčiky cesnak (nakrájaný na kocky)
Postup
- Do veľkého hrnca pridáme vývar, šošovku a bobkové listy
- Šošovku začneme variť na strednú teplotu
- Varíme, kým sa vývar z väčšiny nevyvarí, približne 15-20 minút
- Keď sa šošovka varí, nakrájame si na kocky cibuľu a orestujeme ju na masle
- Restujeme jej, kým nie je zlatistá
- Do hrnca so šošovkou pridáme zvyšné ingrediencie a orestovanú cibuľku aj s maslom
- Všetko zmiešame dohromady a zložíme z platne
- Šošovicu necháme 15 minút odpočívať
- Keď šošovka odpočíva, na panvici, kde sme restovali cibuľku, opečieme rovnomerne zo všetkých strán klobásu
- Opekáme ju 10-15 minút na miernu teplotu, aby sa prehriala aj vo vnútri a na povrchu bola chrumkavá
- K tomuto receptu na šošovku na kyslo sa skvele hodia aj kyslé uhorky, ktoré pekne zneutralizujú mastnú chuť klobásy