Šošovka na kyslo s klobásou

Šošovka na kyslo s klobásou

Doprajte svojmu rozpočtu na potraviny oddych, s týmto lahodným receptom na sladkokyslú šošovku. Šošovka je nielen lacná, ale aj plná živín, ako je vláknina, železo a fosfát.

Čo budeme potrebovať

  1. 600 ml kuracieho vývaru
  2. 450 g šošovky
  3. 2 bobkové listy
  4. Lyžička soli
  5. 75 g masla
  6. 2 cibuľa
  7. Lyžička kari
  8. 50 ml červeného vínneho octu
  9. 50 ml medu
  10. Lyžička oregana
  11. Lyžička worcesterskej omáčky
  12. Klobásu s vysokým obsahom mäsa (aspoň 85 %)
  13. 3 strúčiky cesnak (nakrájaný na kocky)

Postup

  1. Do veľkého hrnca pridáme vývar, šošovku a bobkové listy
  2. Šošovku začneme variť na strednú teplotu
  3. Varíme, kým sa vývar z väčšiny nevyvarí, približne 15-20 minút
  4. Keď sa šošovka varí, nakrájame si na kocky cibuľu a orestujeme ju na masle
  5. Restujeme jej, kým nie je zlatistá
  6. Do hrnca so šošovkou pridáme zvyšné ingrediencie a orestovanú cibuľku aj s maslom
  7. Všetko zmiešame dohromady a zložíme z platne
  8. Šošovicu necháme 15 minút odpočívať
  9. Keď šošovka odpočíva, na panvici, kde sme restovali cibuľku, opečieme rovnomerne zo všetkých strán klobásu
  10. Opekáme ju 10-15 minút na miernu teplotu, aby sa prehriala aj vo vnútri a na povrchu bola chrumkavá
  11. K tomuto receptu na šošovku na kyslo sa skvele hodia aj kyslé uhorky, ktoré pekne zneutralizujú mastnú chuť klobásy
Výživná uvarená strukovina s klobásou a ďalšou zeleninou.
Zdroj: delishknowledge.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.