Šošovka na kyslo so slaninou

Šošovka na kyslo so slaninou

Vykúzlite s pár základnými ingredienciami obed pre celú rodinu, ktorý bude jednak výborne chutiť a za druhé vám ušetrí veľa času a peňazí.

Čo budeme potrebovať

Na šošovku

  1. Lyžica oleja
  2. 170 g slaniny
  3. Cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  4. Mrkva (nakrájaná na kocky)
  5. Lyžica rasce
  6. 2 lyžičky pálivej papriky
  7. 2 lyžičky sladkej papriky
  8. 300 g šošovky
  9. 350 ml vývaru
  10. 2 bobkové listy
  11. 3 lyžice bieleho vína (alebo jablčného octu)
  12. Lyžica citrónovej šťavy
  13. Soľ
  14. Korenie
  15. Lyžica cukru
  16. 2 lyžice petržlenu

Na servírovanie

  1. kyslá smotana
  2. paprika
  3. Lyžica masla

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej
  2. Pridáme 100 g slaniny, cibuľu a mrkvu
  3. Opekáme, kým slanina nie je vypražená a cibuľa zlatistá
  4. Pridáme rascu a papriku
  5. Varíme na strednú teplotu, kým sa korenie nerozvonia
  6. Vmiešame šošovku a premiešame
  7. Potom pridáme vývar, tymián a bobkové listy
  8. Zmes privedieme do varu a potom znížime teplotu a šošovku varíme 25-35 minút
  9. Varíme, kým šošovka nezmäkne a vývar sa nevyvarí
  10. Ak sme zvolili hnedú šošovku, tak pozor, aby sa nerozvarila, pretože sa varí rýchlejšie ako šošovka zelená
  11. K šošovke pridáme ocot, šťavu z citróna a zvyšné korenie
  12. Pridáme cukor a ochutnáme
  13. Podľa vlastných preferencií dokoreníme, aby mala šošovka vyváženú sladko kyslú chuť
  14. Zložíme z platne a necháme 10 minút odpočívať
  15. Na menšej panvici si na masle orestujeme zvyšnú slaninu
  16. Slaninu vypražíme, aby bola na skus chrumkavá
  17. Uvarenú šošovku na kyslo podávame s kyslou smotanou, posypanú vypraženou slaninou a paprikou
Šošovka so zeleninou a slaninou servírovaná v miskách.
Zdroj: healthyseasonalrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.