Šošovkové placky z Jamajky

Šošovkové placky z Jamajky

Tieto chutné jamajské placky sú bezlepkovou a vegánskou verziou veľmi obľúbených jamajských hovädzích placiek. Je to kombinácia pikantnej šošovky uvarenej s aromatickými bylinkami a korením v krehkom maslovom pečive.

Čo budeme potrebovať

Na náplň

  1. Lyžica kokosového oleja
  2. 50 g cibule (nakrájané najemno)
  3. 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný)
  4. Jarná cibuľka
  5. Sušený tymián
  6. Štipka kurkumy
  7. Štipka rasce
  8. ½ mletej červenej papriky
  9. 100 g hnedej šošovky
  10. 500 g zeleninového vývaru
  11. Lyžica sójovej omáčky
  12. Štipka korenia
  13. Štipka soli

Na cesto

  1. 500 g hladkej múky
  2. 125 g mandľovej múky
  3. 100 g zemiakového škrobu
  4. Lyžica mletých ľanových semienok
  5. Lyžička prášku do pečiva
  6. ½ lyžičky soli
  7. 2 lyžičky kari
  8. 125 ml mandľového mlieka
  9. 50 g kokosového oleja (masla)

Postup

  1. V strednom hrnci rozohrejeme olej na strednú teplotu
  2. Pridáme cibuľu, jarnú cibuľku a cesnak
  3. Opekáme dozlatista, kým cibuľa nezmäkne, približne 3 minúty
  4. Pridáme rascu, tymian, kurkumu, papriku a šošovku
  5. Všetko zmiešame, aby sa šošovka zmesí obalila
  6. Pridáme vývar a šošovku privedieme do varu
  7. Hrniec prikryjeme, znížime teplotu a varíme po dobu 30 minút, kým sa väčšina tekutiny nevyvarí a šošovka nie je mäkká
  8. Vmiešame sójovú omáčku, korenie a soľ
  9. Šošovku zložíme z tepla a necháme ju vychladnúť
  10. Medzitým zapneme rúru na 200 stupňov
  11. Vyložíme si plech papierom na pečenie a dáme ho bokom
  12. Na cesto si do veľkej misy pridáme ľanové semienka a múku, škrob, prášok do pečiva, soľ a karí
  13. Pridáme kokosový olej alebo maslo a prehniteme
  14. Musí nám vzniknúť konzistencia podobná drobenca
  15. Vmiešame mlieko a vytvoríme jednu veľkú guľu
  16. Tú ďalej rozdelíme na 8 menších
  17. Tie si vyvaľkáme na 8 placiek
  18. Jednotlivé placky začneme plniť 1 polievkovou lyžicou šošovkovej náplne
  19. Náplň umiestňujeme na ½ cesta a druhú polovicu náplň zakryjeme
  20. Okraje zatlačíme vidličkou
  21. Šošovkové placky prenesieme na plech a dáme do rúry piecť
  22. Pečieme približne 20 – 25 minút dozlatista
Plnené placky šošovkovou zeleninovou zmesou zapečené v rúre.
Zdroj: domesticgothess.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.