Soté z kuracieho mäsa s ryžou

Soté z kuracieho mäsa s ryžou

Vyskúšajte tento špeciálny recept na kuracie soté s korením z Maroka! A z Maroka rovno do Mexika s týmito receptami na kuracie tortilly .

Čo budeme potrebovať

  • 200 g hnedej ryže
  • 2 lyžičky papriky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 4 kuracie prsia
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná)
  • 2 strúčiky nakrájaného cesnaku
  • 400 g konzervovaných nakrájaných paradajok
  • 125 ml vody

Na špenát

  • 1 polievková lyžica olivový oleja
  • 400 g špenátu
  • 1/2 citróna

Postup

  • Pripravte hnedú ryžu podľa návodu na obale.
  • V malej miske zmiešajte papriku, rascu, zázvor, kurkumu, škoricu a korenie.
  • Kurča položte na tanier alebo koláč, potrite ho zmesou korenia.
  • Nechajte kura odležať v korení 1 hodinu.
  • Na strednej panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte kura a opekajte 5 minút.
  • Znížte teplotu na stredne nízku, pridajte vodu, cibuľu, paradajky a cesnak.
  • Prikryte a varte 10 minút, potom kura otočte a varte ďalších 30 minút, kým nie je kura prepečené.
  • V hrnci alebo panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte špenát, po hŕstoch, ponechajte dostatok miesta na premiešanie.
  • Odoberte z platne a na špenát vytlačte citrón.
  • Kuracie soté podávajte so špenátom a ryžou.
Hnedá ryža s kúskami kuracieho a zeleninou.
Zdroj: greensnchocolate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.