Jednoduché recepty na aglio olio, ktoré sú hotové v priebehu pár minút!
Ako to už býva, tak talianska kuchyňa nikdy nesklame a ani tieto štipľavé cestoviny nie sú výnimkou.
Stačí pár ingrediencií a pár jednoduchých krokov, ktoré zvládne aj úplný začiatočník a voilà máte tu lahodný obed!
Naše recepty
Všeobecne je známe, že talianske kulinárske umenie môžeme radiť medzi jedno z najlepších na svete.
Recepty sú ľahké, rýchle, ľahké a len z pár základných ingrediencií.
Preto neváhajte a vrhnite sa na ďalšiu vyhlásenú pochutinu, ktorá v Taliansku vznikla a pozná jej celý svet, PIZZA!
Vyskúšajte s nami tieto úžasné recepty na pizzu a už nebudete chcieť inú!
Alfou a omegou pri tomto recepte na aglio oilo je kvalitný olivový olej, preto je nutné byť pri jeho kúpe obozretní! Tu je niekoľko tipov na čo si dať pri jeho výbere pozor!
- Označenie extra panenský olivový olej nie je známka luxusu, ale označuje tradičný spôsob výroby (lisovanie)
- Olivový olej nesmie byť v plastovej fľaši
- Pozor na nízku cenu. Kvalitný olivový olej začína s cenou aj na 250,- za 500 ml fľašu
- Neznámy pôvod olív znamená, že bol olej vyrobený z rôznych odrôd olív s rôznou kvalitou (nie vysoká) a potom sa masovo vyrába. Pričom chuť oleja je upravovaná pomocou rôznych aditív a chémie
- Najlepší olej sa vyrába z októbrového olivového zberu
- Kyslosť oleja by mala byť do 0,2%