Pre extra pálivosť vyskúšajte tento recept s feferónkou, nenechá vás na minútu chladnými!
Čo budeme potrebovať
- Soľ
- 2 až 3 celé čerstvé feferónky (alebo malé sušené červené čili papričky)
- 75 ml extra panenského olivového oleja
- Petržlenovú vňať
- 450 g špaget
Postup
- V hrnci dáme variť osolenú vodu
- Feferónky rozpolíme a potom ich nakrájame na malé kúsky
- Do veľkej panvice nalejeme olej a zahrejeme ho na strednú teplotu
- Vhodíme cesnak s feferónkami a restujeme
- Cesnak musí zozlatnúť a rozvoňať sa
- Pridáme petržlen a vypneme teplotu na sporáku
- Medzitým si podľa návodu uvaríme cestoviny
- Odoberieme si asi 100 ml vody zo špaget a cestoviny scedíme
- Keď olej vychladne, pridáme trochu vody z cestovín a panvicu začneme na nízku teplotu zahrievať
- Pridáme cestoviny a zvýšime teplotu
- Všetko dôkladne miešame a podľa potreby, pokiaľ sa nám cestoviny zdajú príliš suché, pridávame vodu z cestovín
- Osolíme, okoreníme a podávame