Špagety aglio olio e peperoncino (s feferónkou)

Špagety aglio olio e peperoncino (s feferónkou)

Pre extra pálivosť vyskúšajte tento recept s feferónkou, nenechá vás na minútu chladnými!

Čo budeme potrebovať

  1. Soľ
  2. 2 až 3 celé čerstvé feferónky (alebo malé sušené červené čili papričky)
  3. 75 ml extra panenského olivového oleja
  4. Petržlenovú vňať
  5. 450 g špaget

Postup

  1. V hrnci dáme variť osolenú vodu
  2. Feferónky rozpolíme a potom ich nakrájame na malé kúsky
  3. Do veľkej panvice nalejeme olej a zahrejeme ho na strednú teplotu
  4. Vhodíme cesnak s feferónkami a restujeme
  5. Cesnak musí zozlatnúť a rozvoňať sa
  6. Pridáme petržlen a vypneme teplotu na sporáku
  7. Medzitým si podľa návodu uvaríme cestoviny
  8. Odoberieme si asi 100 ml vody zo špaget a cestoviny scedíme
  9. Keď olej vychladne, pridáme trochu vody z cestovín a panvicu začneme na nízku teplotu zahrievať
  10. Pridáme cestoviny a zvýšime teplotu
  11. Všetko dôkladne miešame a podľa potreby, pokiaľ sa nám cestoviny zdajú príliš suché, pridávame vodu z cestovín
  12. Osolíme, okoreníme a podávame
Extra štipľavé talianske cestoviny uvarené s olejom a štipľavou chilli papričkou.
Zdroj: delallo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.