Špagety Alfredo s kuracím mäsom

Špagety Alfredo s kuracím mäsom

Máme pre vás luxusný recept pre dve osoby, ktorý sa skvele hodí napríklad na romantickú večeru. Krémové špagety a korenené kuracie prsíčka sú dekadentný pokrm, ktorý jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 170 g špaget
  • 230 g kuracích pŕs bez kostí a kože
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/3 šálky smotany na šľahanie
  • 30 g syra Philadelphia
  • 1 šálka vody z varenia špaget
  • 1/3 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • jemne nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Zahrejte olivový olej na strednej panvici na strednom plameni.
  • Mäso zo všetkých strán osoľte, okoreňte a okoreňte talianskym korením.
  • Restujte ochutené kuracie prsia, kým nezhnednú a neprevaria sa.
  • Vnútorná teplota mäsa musí dosiahnuť 74 stupňov Celzia.
  • Odstráňte panvicu z ohňa a preložte mäso na doštičku.
  • Zakryte ho voľne alobalom.
  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
  • Špagety uvarte podľa návodu na obale, mínus jedna minúta (dovarí sa v omáčke).
  • Zatiaľ čo sa špagety varí, umiestnite rovnakú panvicu, na ktorej ste opekali mäso, na stredne nízky plameň a pridajte maslo.
  • Akonáhle je maslo rozpustené, vmiešajte nasekaný cesnak a restujte jednu minútu, pričom všetky zhnedlé kúsky z panvice vmiešajte do masla a cesnaku počas varenia.
  • Pridajte smotanu a miešajte, kým mierne nezhustne, asi 2-3 minúty.
  • Pomaly vmiešajte syr Philadelphia.
  • V tejto chvíli by mali byť špagety al dente.
  • Špagety pomocou klieští opatrne presuňte do omáčky Alfredo a premiešajte.
  • Vypnite sporák a posypte pokrm parmezánom, štipkou soli a štipkou korenia na rezance a znovu premiešajte.
  • Za stáleho miešania pridajte vodu z varenia špaget, dve lyžice naraz.
  • Pokračujte v pridávaní vody, kým nebude konzistencia omáčky krémová a podľa vašich predstáv.
  • Špagety rozdeľte do dvoch teplých misiek.
  • Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezančeky a podávajte na cestovinách.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce!
Krémové špagety a korenené kuracie prsíčka na tanieri s vidličkou.
www.aflavorjournal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.