7 luxusných receptov na cestoviny carbonara s krémovou vaječnou omáčkou a parmezánom!

Talianska kuchyňa nikdy neprestane prekvapovať svojou jednoduchosťou, ľahkosťou a lahodnosťou!

To isté platí o týchto receptoch na špagety carbonara, ktoré majú všetko z vyššie spomínaného.

Stačí vám pár základných ingrediencií a môžete uvariť úplne perfektný sobotný obed pre celú vašu rodinu.

Kto neochutná, nepochopí… tak šup, šup do kuchyne!

Ako pripraviť špagety carbonara

How to Make Classic Carbonara | Jamie Oliver
Zdroj: Jamie Oliver

Ako spoznať pravý parmezán?

Vlastne je to úplne jednoduché. Pravý a originálny parmezán nemôže byť označený inak ako Parmigiano Reggiano . Preto iné napodobeniny vám jeho chuť nemôžu ani v najmenšom ponúknuť.

Nepochybne si na nich tiež pochutnáte, ale ako sa hovorí, nebude to to pravé orechové!

Všeobecne sa ani neodporúča siahnuť po jeho strúhanej podobe na pultovom predaji. Jednak cena býva veľmi často premrštená a za druhé nikdy neviete, ako dlho tam už syr „okoráva“ a ani nemožno zistiť jeho vyzretosť.

Cena za parmezán sa líši vďaka stupňu jeho zrelosti. V špecializovaných obchodoch vám väčšinou ponúknu jeho ochutnávku, na základe ktorej sa rozhodnete pre stupeň vyzretosti a následnú kúpu.

Cenové rozmedzie sa podľa stupňa vyzretosti pohybuje medzi 100 – 250 Sk za 200 – 300 g.

Keď si parmezán prinesiete domov, uchovávajte ho v chladničke, v plastovom obale alebo v potravinárskej fólii.

Nikdy syr neskladujte len tak bez obalu. Jeho schopnosťou je absorbovať okolité pachy, čo môže viesť k jeho chuťovému znehodnoteniu.

Kôrka pravého parmezánu je určená na normálnu konzumáciu. Obsahuje síce trochu viac soli, ale to ničomu nebráni.
Skvele sa totiž hodí k tradičným talianskym polievkam ako je minestrone, ktorú si podľa nášho receptu môžete pripraviť aj vy u vás doma!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.