Špagety carbonara s kačacím prsíčkom a sečuánskym korením

Špagety carbonara s kačacím prsíčkom a sečuánskym korením

Špagety carbonara sú úplne dokonalé, najmä keď sa pripravujú tradične. Niekedy však môžeme mať náladu na jemnejšiu verziu, kde sa nepoužíva masť bravčová, ale kačacia. Vyskúšajte tento recept, kde sú špagety carbonara doplnené kačacími prsiami so sečuánskym korením.

INGREDIENCIA

  • 1 kačacie prsia (cca 200-250 g)
  • 160 g špaget
  • 1 vajce
  • 3 žĺtky
  • sečuánske korenie podľa chuti
  • čerstvé mleté korenie podľa chuti
  • 50 g strúhaného parmezánu + trochu na podávanie
  • soľ

POSTUP

  • Sečuánske korenie opekajte na panvici 1-2 minúty.
  • Prsia položte na doštičku kožou hore.
  • Ostrým nožom vykonajte niekoľko plytkých rezov na koži s krížovým vzorom.
  • Otočte kačicu.
  • Odstrihnite všetku prebytočnú kožu a ponechajte si ju na neskôr.
  • Kačacie prsia z oboch strán ochuťte soľou a sečuánskym korením.
  • Pred pečením nechajte 10 minút absorbovať.
  • Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia.
  • Položte prsia kožou dole na rozpálenú liatinovú panvicu.
  • Pridajte aj odrezané kúsky kože.
  • Po dvoch minútach prípadne stiahnite trochu plameň.
  • Počkajte ďalších 5 až 6 minút, koža by mala začať byť chrumkavá a na panvici by mala byť hromada tuku.
  • Akonáhle ste s kožou spokojní a panvica je dosť rozpálená, otočte prsia a rýchlo ich opečte aj z druhej strany.
  • Kačicu otočte späť na stranu s kožou a presuňte panvicu do rúry.
  • Pečte 5 až 8 minút, alebo kým teplota mäsa nedosiahne aspoň 55 °C.
  • Vytiahnite kačicu z rúry.
  • Nechajte si prepálený tuk z panvice.
  • Kačicu a kúsky kože nechajte odpočívať aspoň na 8 minút.
  • Uvarte špagety.
  • Na al dente ich budete variť asi o 1 minútu menej, než je uvedené na obale.
  • Vajcia, žĺtky a štipku sečuánskeho korenia pridajte do veľkej misy.
  • Premiešajte.
  • Pridajte parmezán a premiešajte.
  • Keď sú cestoviny takmer hotové, nakrájajte kačacie prsia na tenké plátky.
  • Pár plátkov si nechajte bokom.
  • Zvyšok plátkov znova zvisle nakrájajte na malé tyčiny.
  • Chrumkavé kúsky kože nakrájajte najemno.
  • K vajciam pridajte všetok odložený vychladnutý tuk.
  • Premiešajte.
  • Hotové cestoviny sceďte (nechajte si trochu vody z varenia) a pridajte ich k vaječnej zmesi.
  • Premiešajte.
  • Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z cestovín a premiešajte.
  • K cestovinám pridajte nakrájanú kačicu a rýchlo premiešajte.
  • Na tanier naložte cestoviny, na ktoré pridajte vaječnú zmes.
  • Navrch naneste trochu chrumkavého tuku a pár plátkov kačice.
  • Dochuťte sečuánskym a čiernym korením a strúhaným parmezánom.
Špagety s kačacím mäsom na tanieri, posypané syrom.
www.obsessedcook.com

Užite si aj našich ďalších 5 skvelých receptov na kačacie prsíčka . Šťavnatá a hotová za minútku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.