Špagety carbonara s kačicou

Špagety carbonara s kačicou

V tomto recepte hlavnú úlohu hrajú vajcia, kačacie mäso, syr, biela hľuzovka a špagety… čo sa dá s týmito ingredienciami robiť? Neobvyklá, luxusná a slávnostná variácia na tradičný taliansky cestovinový pokrm.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g kačacích pŕs s kožou
  2. Soľ
  3. Čerstvo mleté čierne korenie
  4. 4 žĺtky
  5. 250 g špaget
  6. Strúhaný syr pecorino (alebo parmezán)
  7. Biela hľuzovka (nepovinné)

Postup

  1. Kožu kačacích pŕs narežeme mriežkovým vzorom
  2. Dôkladne osolíme a okoreníme
  3. Korenie do mäsa vpracujeme rukami
  4. Rozpálime si nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu
  5. Keď je horúca, vložíme na nej kačacie prsia kožou dole.
  6. Panvicu zakryjeme pokrievkou
  7. Mäso varíme asi 8 minút, kým nie je koža chrumkavá a dozlatista opečená
  8. Potom pokrievku zložíme a prsia otočíme
  9. Pokračujeme vo varení ďalších 5 minút z druhej strany
  10. Kačicu z panvice vyberieme a dáme jej bokom
  11. Odoberieme si lyžicu alebo dve kačacieho tuku
  12. Cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode
  13. Odoberieme si naberačku cestovinovej vody a cestoviny scedíme
  14. V mise si rozšľaháme žĺtky a kačacie prsia nakrájame na kocky
  15. Veľkú panvicu si zahrejeme na strednú teplotu
  16. Vhodíme do nej špagety, žĺtky a kačacie prsia, v prípade potreby pridáme niekoľko lyžíc vriacej vody, aby sa všetko premiešalo
  17. Keď sú žĺtky pokryté hodvábnou a hladkou žltou smotanovou omáčkou, špagety stiahneme z platne
  18. Výdatne ich posypeme strúhaným syrom pecorino a veľkým množstvom mletého čierneho korenia
  19. Ak používate hľuzovku, na tenké plátky ho na carbonara cestoviny postrúhajte

V tomto recepte na špagety carbonara hrá zásadnú úlohu kvalitná nepriľnavá panvica, inak totiž kačacie prsník bude vysušené a celý pokrm stratí na svojej kvalite, na ktorej si zakladáme. Preto je potrebné zvážiť, či je vaša panvička rovnako kvalitná ako tieto recenzované nerezové panvice , ktoré s trochou zveličenia budú variť za vás! A rovno sa môžete pustiť do ďalších receptov s kačacím mäsom !

Recept na výborné talianske cestoviny s kačacím mäsom.
Zdroj: ourmodernkitchen.com

Zostalo vám zo sobotňajšieho obeda viac upečeného kuracieho mäsa ako ste schopní zjesť? A súslovie plytvania potravinami vám dvíha žlč? Použite ho do týchto najlepších nátierok z kuracieho mäsa , ktoré sú lahodné, jednoduché a rýchle. Uvidíte, že zvyšné mäso zmizne jedna, dve!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.