Špagety di pomodoro s lososom

Špagety di pomodoro s lososom

Citrón a paradajka z neho robia ľahké a svieže jedlo. Trocha dijonskej horčice je taká tajne netajná ingrediencia, ktorá celú chuť tejto paradajkovej omáčky ešte viac vyšperkuje.

Čo budeme potrebovať

  1. 120 g špaget
  2. 250 g lososa
  3. ¼ lyžičky talianskeho korenia
  4. Soľ
  5. Korenie
  6. Lyžica olivového oleja
  7. Lyžica masla
  8. 50 g parmezánu (nastrúhaného)
  9. 2 kríkové paradajky (nadrobno nakrájané)
  10. 75 ml smotany na šľahanie
  11. Lyžica citrónovej šťavy
  12. Kôra z ½ citróna
  13. Lyžička dijonskej horčice
  14. Petržlen

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si dáme variť vodu
  2. Keď sa voda varí, tak ju osolíme a vhodíme špagety
  3. Tie varíme podľa návodu na obale, aby boli dobré na skus
  4. Na panvici na strednú teplotu si rozohrejeme olej s maslom
  5. Potom pridáme lososa
  6. Toho z každej strany opekáme 3 minúty
  7. Keď je losos hotový, tak ho z panvice zložíme a dáme bokom
  8. Do rovnakej panvice pridáme nakrájané paradajky, smotanu, šťavu z citróna a kôru, cesnak a horčicu
  9. Zmes varíme asi 2 minúty, kým nie je hladká
  10. Lososa vložíme späť do panvice a lyžicou ho nalámeme na menšie kúsky
  11. Znížime teplotu a panvicu priklopíme
  12. Takto varíme ďalšie 4-5 minút, kým losos nie je prepečený
  13. Akonáhle sú cestoviny hotové pridáme ich k omáčke a lososu a premiešame, aby sa v omáčke obalili
  14. Cestoviny podávame posypané parmezánom
Chutné cestoviny v paradajkovom pretlaku s opečeným lososom.
Zdroj: bonappetit.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.