Citrón a paradajka z neho robia ľahké a svieže jedlo. Trocha dijonskej horčice je taká tajne netajná ingrediencia, ktorá celú chuť tejto paradajkovej omáčky ešte viac vyšperkuje.
Čo budeme potrebovať
- 120 g špaget
- 250 g lososa
- ¼ lyžičky talianskeho korenia
- Soľ
- Korenie
- Lyžica olivového oleja
- Lyžica masla
- 50 g parmezánu (nastrúhaného)
- 2 kríkové paradajky (nadrobno nakrájané)
- 75 ml smotany na šľahanie
- Lyžica citrónovej šťavy
- Kôra z ½ citróna
- Lyžička dijonskej horčice
- Petržlen
Postup
- Vo veľkom hrnci si dáme variť vodu
- Keď sa voda varí, tak ju osolíme a vhodíme špagety
- Tie varíme podľa návodu na obale, aby boli dobré na skus
- Na panvici na strednú teplotu si rozohrejeme olej s maslom
- Potom pridáme lososa
- Toho z každej strany opekáme 3 minúty
- Keď je losos hotový, tak ho z panvice zložíme a dáme bokom
- Do rovnakej panvice pridáme nakrájané paradajky, smotanu, šťavu z citróna a kôru, cesnak a horčicu
- Zmes varíme asi 2 minúty, kým nie je hladká
- Lososa vložíme späť do panvice a lyžicou ho nalámeme na menšie kúsky
- Znížime teplotu a panvicu priklopíme
- Takto varíme ďalšie 4-5 minút, kým losos nie je prepečený
- Akonáhle sú cestoviny hotové pridáme ich k omáčke a lososu a premiešame, aby sa v omáčke obalili
- Cestoviny podávame posypané parmezánom