Špagety po uhliarsku s anglickou slaninou

Špagety po uhliarsku s anglickou slaninou

Len hŕstka ingrediencií vytvára fantastické každodenné jedlo z cestovín, ktoré vás nikdy a za žiadnych okolností nesklame. Toto jedlo si obľúbia malí aj veľkí bez rozdielu veku!

Čo budeme potrebovať

  1. 3 veľké vaječné žĺtky
  2. 40 g parmezánu a navyše na podávanie
  3. 150 g anglickej slaniny
  4. 200 g špaget
  5. Strúčik cesnaku
  6. Extra panenský olivový olej

Postup

  1. Žĺtky dáme do misy, nastrúhame najemno parmezán, okoreníme, potom dobre premiešame vidličkou a dáme bokom
  2. Z anglickej slaniny odrežeme tvrdé okraje a dáme bokom, potom mäso nakrájame
  3. Špagety uvaríme vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou, tak aby boli al dente
  4. Orezky z anglickej slaniny použijeme na vymazanie dna panvice (dodá to fantastickú chuť, alebo namiesto toho použijeme 1 lyžicu oleja)
  5. Potom teplotu pod panvicou zapneme na stredne vysokú
  6. Cesnak olúpeme a rozdrvíme nožom
  7. Pridáme ho do panvice a necháme ho 1 minútu ochutiť tuk v panvici
  8. Vmiešame nakrájanú slaninu a varíme 4 minúty, alebo pokiaľ nie je zlatistá a vypražená
  9. Cesnak vyberieme a vyhodíme ho z panvice
  10. Potom scedíme špagety as trochou vody z varenia ich pridáme do panvice k slanine
  11. Poriadne premiešame, aby naozaj vstrebali všetku tú chuť
  12. Potom panvicu zložíme z platne
  13. Pridáme lyžicu až dve lyžice vody z cestovín a dobre premiešame
  14. Dochutíme čiernym korením a potom zalejeme vaječnou zmesou
  15. Dobre premiešame a pridáme ďalšiu vodu z cestovín, pokiaľ zmes nebude krémová a lesklá
  16. Uhliarske špagety podávame so strúhaným parmezánom a extra korením

Ak ste rovnakí milovníci cestovín ako ja, potom sa pozrite na ďalšie tipy na tie najlepšie cestovinové pokrmy, omáčky k cestovinám a šaláty, ktoré kedy ochutnáte.
Pre milovníkov lasagní odporúčame vyskúšať všetky tieto recepty na fantastickú zapečenú dobrotu s mletým mäsom a nielen s ním.
Na klasickú červenú omáčku s cestovinami sa pozrite a inšpirujte v týchto receptoch na špagety pomdoro ! Je z čoho naozaj vyberať!
Pre niečo ľahšie vám odporúčam zabrúsiť na šaláty s cestovinami a tuniakom !

Lahodné a krémové cestoviny s opečenou slaninou a vaječnou omáčkou.
Zdroj: foodundco.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.