Len hŕstka ingrediencií vytvára fantastické každodenné jedlo z cestovín, ktoré vás nikdy a za žiadnych okolností nesklame. Toto jedlo si obľúbia malí aj veľkí bez rozdielu veku!
Čo budeme potrebovať
- 3 veľké vaječné žĺtky
- 40 g parmezánu a navyše na podávanie
- 150 g anglickej slaniny
- 200 g špaget
- Strúčik cesnaku
- Extra panenský olivový olej
Postup
- Žĺtky dáme do misy, nastrúhame najemno parmezán, okoreníme, potom dobre premiešame vidličkou a dáme bokom
- Z anglickej slaniny odrežeme tvrdé okraje a dáme bokom, potom mäso nakrájame
- Špagety uvaríme vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou, tak aby boli al dente
- Orezky z anglickej slaniny použijeme na vymazanie dna panvice (dodá to fantastickú chuť, alebo namiesto toho použijeme 1 lyžicu oleja)
- Potom teplotu pod panvicou zapneme na stredne vysokú
- Cesnak olúpeme a rozdrvíme nožom
- Pridáme ho do panvice a necháme ho 1 minútu ochutiť tuk v panvici
- Vmiešame nakrájanú slaninu a varíme 4 minúty, alebo pokiaľ nie je zlatistá a vypražená
- Cesnak vyberieme a vyhodíme ho z panvice
- Potom scedíme špagety as trochou vody z varenia ich pridáme do panvice k slanine
- Poriadne premiešame, aby naozaj vstrebali všetku tú chuť
- Potom panvicu zložíme z platne
- Pridáme lyžicu až dve lyžice vody z cestovín a dobre premiešame
- Dochutíme čiernym korením a potom zalejeme vaječnou zmesou
- Dobre premiešame a pridáme ďalšiu vodu z cestovín, pokiaľ zmes nebude krémová a lesklá
- Uhliarske špagety podávame so strúhaným parmezánom a extra korením
Ak ste rovnakí milovníci cestovín ako ja, potom sa pozrite na ďalšie tipy na tie najlepšie cestovinové pokrmy, omáčky k cestovinám a šaláty, ktoré kedy ochutnáte.
Pre milovníkov lasagní odporúčame vyskúšať všetky tieto recepty na fantastickú zapečenú dobrotu s mletým mäsom a nielen s ním.
Na klasickú červenú omáčku s cestovinami sa pozrite a inšpirujte v týchto receptoch na špagety pomdoro ! Je z čoho naozaj vyberať!
Pre niečo ľahšie vám odporúčam zabrúsiť na šaláty s cestovinami a tuniakom !