Špagety s paradajkovou omáčkou – klasické talianske jedlo, ktoré je rýchle na prípravu a vždy výborné. Každá rodina ho miluje a je úplne jasné prečo.
Čo budeme potrebovať
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájaný)
- 230 g cherry paradajok (bez semienok a nakrájaných)
- 400 g drvených paradajok (z plechovky)
- 500 g paradajkového pyré
- 12 lístkov bazalky
- 500 g špaget
- 200 g mozzarelly
- Štipka soli
Postup
- Vo veľkom hrnci si začneme variť vodu, ktorú osolíme
- Na miernu teplotu na veľkej panvici zahrejeme 2 lyžice olivového oleja
- Pridáme nakrájaný cesnak
- Ten varíme 1-2 minúty, kým sa nerozvonia
- Pridáme čerstvé paradajky a varíme 2 minúty, kým nezmäknú
- Pridáme konzervované paradajky a pretlak
- Zamiešame a pridáme ½ bazalky
- Za stáleho miešania omáčku privedieme do varu
- Dochutíme soľou a korením
- Znížime teplotu a ďalších 10 minút pokračujeme vo varení, kým všetko nebude mäkké
- Keď sa omáčka varí, uvaríme podľa návodu špagety
- Keď sú cestoviny na skus uvarené, tak ich scedíme
- Potom ich vhodíme k omáčke a všetko dobre premiešame, aby sa špagety omáčkou obalili
- Cestoviny servírujeme v miskách s natrhanými kúskami mozzarelly, kvapkou olivového oleja a štipkou nasekanej bazalky