Špagety pomodoro s mozzarellou

Špagety pomodoro s mozzarellou

Špagety s paradajkovou omáčkou – klasické talianske jedlo, ktoré je rýchle na prípravu a vždy výborné. Každá rodina ho miluje a je úplne jasné prečo.

Čo budeme potrebovať

  1. 4 lyžice olivového oleja
  2. 3 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájaný)
  3. 230 g cherry paradajok (bez semienok a nakrájaných)
  4. 400 g drvených paradajok (z plechovky)
  5. 500 g paradajkového pyré
  6. 12 lístkov bazalky
  7. 500 g špaget
  8. 200 g mozzarelly
  9. Štipka soli

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si začneme variť vodu, ktorú osolíme
  2. Na miernu teplotu na veľkej panvici zahrejeme 2 lyžice olivového oleja
  3. Pridáme nakrájaný cesnak
  4. Ten varíme 1-2 minúty, kým sa nerozvonia
  5. Pridáme čerstvé paradajky a varíme 2 minúty, kým nezmäknú
  6. Pridáme konzervované paradajky a pretlak
  7. Zamiešame a pridáme ½ bazalky
  8. Za stáleho miešania omáčku privedieme do varu
  9. Dochutíme soľou a korením
  10. Znížime teplotu a ďalších 10 minút pokračujeme vo varení, kým všetko nebude mäkké
  11. Keď sa omáčka varí, uvaríme podľa návodu špagety
  12. Keď sú cestoviny na skus uvarené, tak ich scedíme
  13. Potom ich vhodíme k omáčke a všetko dobre premiešame, aby sa špagety omáčkou obalili
  14. Cestoviny servírujeme v miskách s natrhanými kúskami mozzarelly, kvapkou olivového oleja a štipkou nasekanej bazalky
Krémové špagety s paradajkovou omáčkou a krémovou mozzarellou.
Zdroj: foodiesofsa.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.