Špagety s bravčovou bábikou a syrovou omáčkou

Špagety s bravčovou bábikou a syrovou omáčkou

Tento recept ocenia milovníci mäsa, cestovín a výrazných omáčok!

Pusťte sa do jeho prípravy.

Ingrediencie

  • 800 g bravčovej bábiky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 čajové lyžičky mletého cesnaku
  • ½ šálky cibule (nakrájané nadrobno)
  • 3 polievkové lyžice sušených paradajok (naložených v oleji)
  • 2 šálky šampiňónov (alebo iných obľúbených húb, nakrájaných najemno)
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1 šálka plnotučnej smotany na šľahanie
  • ⅓ šálky parmezánu (nastrúhaného) – trochu odložte bokom na ozdobu
  • 1 šálka čerstvého špenátu
  • 4–5 šálok uvarených cestovín
  • cesnaková soľ
  • korenie
  • talianske korenie (podľa chuti)

Postup

  • Bravčovú bábiku nakrájajte na, asi centimetrové, plátky.
  • Obe strany každého medailónu bábiky ochuťte cesnakovou soľou, korením a talianskym korením.
  • V panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a medailónky na ňom opražte z oboch strán. Potrvá to asi 5-6 minút.
  • Zatiaľ čo sa mäso smaží, uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Hotové mäso vyberte z panvice, vložte do nádoby s vekom a nechajte bokom odpočívať.
  • Do panvice s tekutinou z mäsa pridajte cesnak, cibuľu a sušené paradajky. Premiešajte a smažte, kým paradajky nezmäknú.
  • Pridajte 2 šálky húb a varte do mäkka.
  • Pridajte 1 šálku bieleho vína, zakryte panvicu a varte 5 minút.
  • Pridajte šálku smotany a ⅓ šálky nastrúhaného parmezánu. Zamiešajte a varte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja a nevznikne hladká krémová omáčka.
  • Do omáčky nasypte špenát a naň položte medailóniky z bravčovej bábiky.
  • Panvicu zakryte vekom a duste 7 minút.
  • Odstráňte veko a veľmi jemne všetko premiešajte.
  • Do zmesi pridajte uvarené cestoviny, znovu zakryte a varte ďalších 5–7 minút.
  • Hotové špagety so syrovou omáčkou k mäsu servírujte posypané parmezánom.

Špagety s bravčovou bábikou a syrovou omáčkou, podávané s čerstvými bylinkami.
zdroj: norinesnest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.