Špagety s cuketou a šampiňónmi

Špagety s cuketou a šampiňónmi

Vyskúšajte tento ľahký pokrm z jedného hrnca, ktorý sa varí iba 10 minút! Cestoviny absorbujú všetku vodu a zároveň uvoľňujú škroby, vďaka čomu sa vytvorí super krémová, chutná omáčka.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 cukety, nakrájané na polmesiaca
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 500 g nevarených celozrnných špaget
  • 4 šálky vody
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/3 šálky nastrúhaného parmezánu
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané

Postup

  1. Do veľkej panvice na strednom plameni pridajte olivový olej.
  2. Po zahriatí pridajte šampiňóny, cuketu, cesnak a tymián.
  3. Restujte za častého miešania asi 5 minút.
  4. Pridajte špagety a vodu, soľ a korenie.
  5. Priveďte do varu a varte 10 minút, alebo pokiaľ sa voda nevstrebe a cestoviny nezmäknú.
  6. Vmiešajte parmezán a posypte petržlenovou vňaťou.
  7. Servírujte.
Špagety v panvici, premiešané s cuketou a šampiňónmi.
www.skinnyms.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na španielsku paellu alebo blysnite sa klasikou španielskej kuchyne!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.