Špagety s krevetami a paradajkovou omáčkou

Špagety s krevetami a paradajkovou omáčkou

Tento pokrm je hotový iba za 15 minút. Doplnený chrumkavými krevetami, paradajkami a cesnakom a všetko upravené na masle! Jednoducho rýchla a jednoduchá týždenná alebo víkendová večera. Vyskúšajte aj ďalšie lahodné recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou .

Čo budeme potrebovať

  • 300 g špaget
  • 1 žltá cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 2 lyžice masla (alebo olivového oleja)
  • 6 strúčikov cesnaku (nasekaných)
  • 500 g surových kreviet
  • 2 lyžičky sušenej bazalky
  • 1 lyžička soli
  • 400 g pasírovaných paradajok alebo marinara omáčky
  • 1 lyžička bujónu
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • štipka kryštálového cukru
  • 160 ml mlieka (alebo hustej smotany)
  • strúhaný parmezán
  • extra čerstvá nasekaná petržlenová vňať

Postup

  • Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte maslo na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu a smažte, kým nebude priehľadná.
  • Vmiešajte cesnak a smažte, kým nebude voňavý (asi 30 sekúnd), potom pridajte krevety s bazalkou a 1/2 lyžičky soli.
  • Krevety smažte asi 2 minúty.
  • Rýchlo pridajte omáčku, bujón, petržlen, cukor a zostávajúcu soľ.
  • Pred pridaním mlieka (alebo smotany) nechajte omáčku ešte minútu prehriať.
  • Pokračujte vo varení ďalšiu minútu, alebo pokiaľ nie sú krevety prepečené.
  • Akonáhle sú cestoviny uvarené a scedené, premiešajte ich smotanovou paradajkovou omáčkou, kým sa nespoja.
Servírovací tanier so špagetami obalenými v paradajkovej omáčke s opečenými krevetami.
Zdroj: marionskitchen.com

Aby sa vám cesnak nepripaľoval a neprichytával ku dnu vašej panvice, je potrebné mať kvalitný riad. Preto sa pozrite na našu recenziu oceľových panvíc , ktoré ďalšiemu prichytávaniu zamedzia.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.