Tento pokrm je hotový iba za 15 minút. Doplnený chrumkavými krevetami, paradajkami a cesnakom a všetko upravené na masle! Jednoducho rýchla a jednoduchá týždenná alebo víkendová večera. Vyskúšajte aj ďalšie lahodné recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou .
Čo budeme potrebovať
- 300 g špaget
- 1 žltá cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 lyžice masla (alebo olivového oleja)
- 6 strúčikov cesnaku (nasekaných)
- 500 g surových kreviet
- 2 lyžičky sušenej bazalky
- 1 lyžička soli
- 400 g pasírovaných paradajok alebo marinara omáčky
- 1 lyžička bujónu
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- štipka kryštálového cukru
- 160 ml mlieka (alebo hustej smotany)
- strúhaný parmezán
- extra čerstvá nasekaná petržlenová vňať
Postup
- Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale.
- Vo veľkej panvici rozohrejte maslo na strednú teplotu.
- Pridajte cibuľu a smažte, kým nebude priehľadná.
- Vmiešajte cesnak a smažte, kým nebude voňavý (asi 30 sekúnd), potom pridajte krevety s bazalkou a 1/2 lyžičky soli.
- Krevety smažte asi 2 minúty.
- Rýchlo pridajte omáčku, bujón, petržlen, cukor a zostávajúcu soľ.
- Pred pridaním mlieka (alebo smotany) nechajte omáčku ešte minútu prehriať.
- Pokračujte vo varení ďalšiu minútu, alebo pokiaľ nie sú krevety prepečené.
- Akonáhle sú cestoviny uvarené a scedené, premiešajte ich smotanovou paradajkovou omáčkou, kým sa nespoja.
Aby sa vám cesnak nepripaľoval a neprichytával ku dnu vašej panvice, je potrebné mať kvalitný riad. Preto sa pozrite na našu recenziu oceľových panvíc , ktoré ďalšiemu prichytávaniu zamedzia.