Toľko obávaná a pritom je tak jednoduchá! Recept na omáčku carbonara je hotový v priebehu niekoľkých minút, ale jeho chuť trvá večne!
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžičky olivového oleja
- 200 g nakrájanej pancetty
- 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 2 žĺtky
- 2 vajcia
- 60 ml smotany
- 75 g parmezánu, jemne nastrúhaného
Postup
- Vo veľkej nepriľnavej panvici na strednú teplotu rozohrejte olej.
- Pridajte pancettu a cesnak. Varte a miešajte asi 5 minút, alebo pokiaľ nebude pancetta chrumkavá.
- Nechajte odkvapkať od tuku na papierovej utierke.
- V mise ušľahajte žĺtky, vajcia, smotanu a tri štvrtiny parmezánu. Dochuťte soľou a korením.
- Pridajte vaječnú zmes a zmes pancetty k uvareným cestovinám.
- Dochuťte soľou a korením.
- Premiešajte na miernom ohni, kým sa ingrediencie dobre nespoja. Podávajte so zvyšným parmezánom.
Ak potrebujeme omáčky viac, potom je najlepšie si ako základ uvariť bešamelovú omáčku z masla, múky a mlieka a nakoniec v nej nechať rozpustiť syr. Prečítajte si viac o bešameli v našom článku!