Špagety s omáčkou carbonara

Špagety s omáčkou carbonara

Toľko obávaná a pritom je tak jednoduchá! Recept na omáčku carbonara je hotový v priebehu niekoľkých minút, ale jeho chuť trvá večne!

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 200 g nakrájanej pancetty
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 2 žĺtky
  • 2 vajcia
  • 60 ml smotany
  • 75 g parmezánu, jemne nastrúhaného

Postup

  • Vo veľkej nepriľnavej panvici na strednú teplotu rozohrejte olej.
  • Pridajte pancettu a cesnak. Varte a miešajte asi 5 minút, alebo pokiaľ nebude pancetta chrumkavá.
  • Nechajte odkvapkať od tuku na papierovej utierke.
  • V mise ušľahajte žĺtky, vajcia, smotanu a tri štvrtiny parmezánu. Dochuťte soľou a korením.
  • Pridajte vaječnú zmes a zmes pancetty k uvareným cestovinám.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Premiešajte na miernom ohni, kým sa ingrediencie dobre nespoja. Podávajte so zvyšným parmezánom.
Panvica krémových cestovín v krémovej omáčke z vajec.
Zdroj: jocooks.com

Ak potrebujeme omáčky viac, potom je najlepšie si ako základ uvariť bešamelovú omáčku z masla, múky a mlieka a nakoniec v nej nechať rozpustiť syr. Prečítajte si viac o bešameli v našom článku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.