Špagety s omáčkou z drvených paradajok

Špagety s omáčkou z drvených paradajok

Nie je asi iné jedlo, ktoré by ste si vybavili ako prvé keď sa povie „typický taliansky pokrm“. Je to jednoducho plná miska cestovín s paradajkovou omáčkou, jednoducho najznámejší recept na špagety al pomodoro. Vyrába sa len z niekoľkých jednoduchých prísad a chutí rovnako lahodne ako sa varí.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g špaget
  2. 350 g plechovky celých červených paradajok (nelúpaná v paradajkovej šťave)
  3. 25 ml extra panenského olivového oleja
  4. 2 lyžičky soli
  5. 4 vetvičky bazalky

Postup

  1. Celé paradajky rozdrvíme šťouchadlom na zemiaky
  2. Vhodíme ich do hrnca a pridáme paradajkovú šťavu, olivový olej a dochutíme soľou
  3. Paradajkovú omáčku začneme variť na strednú teplotu
  4. Vo veľkom hrnci začneme variť osolenú vodu
  5. Keď voda varí pridáme špagety
  6. Špagety varíme podľa návodu, kým nebudú dobré na skus
  7. Pomocou deravej naberačky cestoviny vyberieme a preložíme ich do hrnca s pomodoro omáčkou
  8. Do omáčky pridáme ½ hrnčeka vody z cestovín a všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
  9. Takto varíme asi 1 minútu
  10. Potom hotové cestoviny rozdelíme do 4 nahriatych misiek
  11. Pokvapkáme ich olivovým olejom a pridáme lístok čerstvej bazalky
  12. Ihneď pokrm podávame
Výborné špagety s omáčkou s drvenými paradajkami a parmezánom.
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.