Špagety s paradajkovou omáčkou a parmezánom

Špagety s paradajkovou omáčkou a parmezánom

Recept na cestoviny s pomodoro omáčkou je jednoduchý pokrm s lahodnou čerstvou bazalkou a parmezánom. Toto rýchle a ľahké jedlo je obľúbeným a skvelým receptom pre celú rodinu na víkendovú večeru.

Čo budeme potrebovať

  1. 25 ml olivového oleja
  2. Stredná cibuľa (nakrájaná)
  3. 5 strúčikov cesnaku (prelisovaného)
  4. Štipka chilli
  5. 800 g lúpaných paradajok
  6. ½ lyžičky soli
  7. Hrsť bazalky (nasekané)
  8. 25 g parmezánu
  9. Lyžica masla
  10. Bazalku a parmezán (na ozdobu)

Postup

  1. Vo veľkej panvici si na strednú teplotu rozohrejeme olivový olej
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a za občasného miešania cibuľu varíme, kým nezmäkne
  3. Pridáme prelisovaný cesnak a chilli
  4. Varíme ďalšie 3 minúty, kým sa ingrediencie nerozvonia
  5. Pridáme pasírované paradajky, soľ a znova zamiešame
  6. Omáčku za občasného miešania varíme, kým nezačne hustnúť
  7. Takto varíme ďalších 20 minút
  8. Keď je omáčka dostatočne hustá, tak pridáme bazalku
  9. Na platni znížime teplotu na minimum, aby sa len prehrievala
  10. V hrnci si privedieme do varu osolenú vodu
  11. Cestoviny do vriacej vody vhodíme a varíme podľa návodu
  12. Odoberieme si ½ šálky vody z cestovín a špagety scedíme
  13. Cestoviny vhodíme do paradajkovej omáčky, pridáme vodu z cestovín a premiešame
  14. Miešame, kým sa cestoviny v omáčke neobalia
  15. Pridáme lyžicu masla a parmezán
  16. Miešame kým sa syr nerozpustí
  17. Cestoviny servírujeme ozdobené celými listami bazalky a strúhaným parmezánom
Talianske cestoviny s paradajkovým pretlakom a posypané parmezánom.
Zdroj: bevcooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.