Tento recept na špagety po milánsku sa stane jedným z vašich najobľúbenejších vôbec! A to nielen kvôli jeho lahodnej chuti, ale aj vďaka cenovej dostupnosti, časovej (ne)náročnosti a hlavne tí najmenší stravníci ho budú priam milovať!
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého bravčového mäsa
- Vajcia (ľahko rozšľahané)
- 500 g nastrúhaného tvrdého syra (napr. Eidam)
- Cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 30 g nasekanej bazalky
- Lyžica olivového oleja
- 600 ml konzervovaných paradajok s bazalkou a cibuľou
- 400 g špaget
- Bazalka (na ozdobu)
Postup
- Vo veľkej mise si zmiešame mleté mäso, vajcia, syr, cibuľu a bazalku
- Okoreníme čiernym korením a soľou a vyvaľkáme guličky
- Na nepriľnavej panvici rozohrejeme olej
- Vložíme polovicu mäsových guličiek a zo všetkých strán ich opekáme približne 4–5 minút
- Opakujeme aj s druhou polovicou guličiek
- Všetky mäsové guličky vrátime do panvice a prilejeme ochutenou paradajkovou omáčkou
- Panvicu prikryjeme a varíme na strednú teplotu 20 minút, kým sa neprehreje
- Špagety uvaríme vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale
- Scedíme a rozdelíme do servírovacích misiek
- Prelejeme ich hotovú milánskou omáčkou spoločne s guličkami a ozdobíme lístkami bazalky