Špagety so syrovou omáčkou

Špagety so syrovou omáčkou

Tieto cestoviny so syrovou omáčkou máte hotové za 10 minút! Sú neuveriteľne ľahké na prípravu, lacné a skvele sa hodí ako jedlo na poslednú chvíľu počas pracovného týždňa.

INGREDIENCIA

  • 225 g špaget, ale môžete použiť aj iné cestoviny
  • 160 g krémového syra
  • 30 g strúhaného parmezánu a ďalšie na podávanie
  • 1 lyžica olivového oleja a ďalšie na podávanie
  • 1-2 strúčiky cesnaku, nasekané alebo prelisované
  • 120 ml vody na varenie av prípade potreby viac
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1/4-1/2 lyžičky chilli vločiek alebo podľa chuti (voliteľne)

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale do al dente.
  • Tesne pred scedením si zarezervujte šálku škrobovej cestovinovej vody.
  • Medzitým si vo veľkej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a jemne restujte cesnak (a ak chcete, štipku chilli vločiek), po dobu 2-3 minút.
  • Použite mierny plameň, nenechajte cesnak pripáliť.
  • Potom vmiešajte krémový syr a asi 1/2 šálky škrobovej cestovinovej vody.
  • Miešajte, aby sa spojil olej, syr, voda a vznikla vám pekná, krémová emulzia.
  • Pridajte parmezán a dobre premiešajte.
  • Sceďte a pridajte cestoviny na panvicu.
  • Dobre premiešajte, aby sa cestoviny v omáčke rovnomerne obalili, podľa potreby pridajte ďalšiu vodu pre hladkú a krémovú konzistenciu.
  • Ihneď podávajte s kvapkou dobrého olivového oleja, čerstvo nastrúhaným parmezánom a čerstvo mletým čiernym korením (pokiaľ nepoužívate čili vločky).
  • Užite si to!
Špagety s omáčkou z parmezánu servírované na tanieri s vidličkou.
www.theclevermeal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.