Tieto cestoviny so syrovou omáčkou máte hotové za 10 minút! Sú neuveriteľne ľahké na prípravu, lacné a skvele sa hodí ako jedlo na poslednú chvíľu počas pracovného týždňa.
INGREDIENCIA
- 225 g špaget, ale môžete použiť aj iné cestoviny
- 160 g krémového syra
- 30 g strúhaného parmezánu a ďalšie na podávanie
- 1 lyžica olivového oleja a ďalšie na podávanie
- 1-2 strúčiky cesnaku, nasekané alebo prelisované
- 120 ml vody na varenie av prípade potreby viac
- soľ a korenie na dochutenie
- 1/4-1/2 lyžičky chilli vločiek alebo podľa chuti (voliteľne)
POSTUP
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale do al dente.
- Tesne pred scedením si zarezervujte šálku škrobovej cestovinovej vody.
- Medzitým si vo veľkej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a jemne restujte cesnak (a ak chcete, štipku chilli vločiek), po dobu 2-3 minút.
- Použite mierny plameň, nenechajte cesnak pripáliť.
- Potom vmiešajte krémový syr a asi 1/2 šálky škrobovej cestovinovej vody.
- Miešajte, aby sa spojil olej, syr, voda a vznikla vám pekná, krémová emulzia.
- Pridajte parmezán a dobre premiešajte.
- Sceďte a pridajte cestoviny na panvicu.
- Dobre premiešajte, aby sa cestoviny v omáčke rovnomerne obalili, podľa potreby pridajte ďalšiu vodu pre hladkú a krémovú konzistenciu.
- Ihneď podávajte s kvapkou dobrého olivového oleja, čerstvo nastrúhaným parmezánom a čerstvo mletým čiernym korením (pokiaľ nepoužívate čili vločky).
- Užite si to!