Vyskúšajte tentoraz cestoviny trochu inak. Zapečte si ich s luxusnou paradajkovou omáčkou, mletým mäsom a syrom. Je to lahôdka!
Ingrediencie
- olej v spreji
- 500 g špaget
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 stredná žltá cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1 plechovka drvených paradajok
- 1 plechovka drvených paradajok (800 ml)
- 1/2 šálky bazalky, nakrájané
- 1 šálka nastrúhanej mozzarelly
- 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
- nakrájaná čerstvá petržlenová vňať, na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
- Strednú zapekaciu misu nastriekajte olejom v spreji.
- Špagety uvarte podľa návodu na obale al dente, sceďte a dajte bokom.
- Medzitým vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
- Pridajte cibuľu a restujte, kým nebude mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
- Vmiešajte cesnak a restujte, kým nebude voňavý, ešte 1 minútu.
- Pridajte mleté hovädzie mäso, ochuťte soľou, korením a talianskym korením a restujte, kým nebude ružové, asi 8 minút.
- Zlejte tuk v miske vyloženej papierovými utierkami a vráťte zmes na panvicu.
- Pridajte do zmesi drvené paradajky a bazalku a duste do mierneho zredukovania, asi 10 minút.
- Podľa chuti ešte dochuťte soľou a korením.
- Premiešajte so špagetami, preložte do zapekacej misy a položte mozzarellou a parmezánom.
- Pečte, kým sa syr nerozpustí a cestoviny sa neprehrejú, asi 20 minút.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Pre milovníkov cestovín máme pripravených 5 jednoduchých receptov na omáčku na špagety , ktoré sa vyvedú tak, že si ich vyfotíte!