Špagety zapečené s mletým mäsom a syrom

Špagety zapečené s mletým mäsom a syrom

Vyskúšajte tentoraz cestoviny trochu inak. Zapečte si ich s luxusnou paradajkovou omáčkou, mletým mäsom a syrom. Je to lahôdka!

Ingrediencie

  • olej v spreji
  • 500 g špaget
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 stredná žltá cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 1 plechovka drvených paradajok (800 ml)
  • 1/2 šálky bazalky, nakrájané
  • 1 šálka nastrúhanej mozzarelly
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
  • nakrájaná čerstvá petržlenová vňať, na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
  2. Strednú zapekaciu misu nastriekajte olejom v spreji.
  3. Špagety uvarte podľa návodu na obale al dente, sceďte a dajte bokom.
  4. Medzitým vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
  5. Pridajte cibuľu a restujte, kým nebude mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  6. Vmiešajte cesnak a restujte, kým nebude voňavý, ešte 1 minútu.
  7. Pridajte mleté ​​hovädzie mäso, ochuťte soľou, korením a talianskym korením a restujte, kým nebude ružové, asi 8 minút.
  8. Zlejte tuk v miske vyloženej papierovými utierkami a vráťte zmes na panvicu.
  9. Pridajte do zmesi drvené paradajky a bazalku a duste do mierneho zredukovania, asi 10 minút.
  10. Podľa chuti ešte dochuťte soľou a korením.
  11. Premiešajte so špagetami, preložte do zapekacej misy a položte mozzarellou a parmezánom.
  12. Pečte, kým sa syr nerozpustí a cestoviny sa neprehrejú, asi 20 minút.
  13. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Cestoviny pečené s paradajkovou omáčkou, mletým mäsom a syrom v zapekacej mise.
www.delish.com

Pre milovníkov cestovín máme pripravených 5 jednoduchých receptov na omáčku na špagety , ktoré sa vyvedú tak, že si ich vyfotíte!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.