Špenátové palacinky sú obľúbeným slaným variantom tohto pokrmu.
INGREDIENCIA:
Cesto:
- 60 g hladkej múky
- 65 g špaldovej múky
- 1 vajce
- 300 ml mlieka
- štipka soli
- olej na vyprážanie
Náplň:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľka
- hrsť šampiňónov
- 2 hrsti baby špenátu
- 2 lyžice kyslej smotany
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ a korenie
POSTUP:
- Cesto si pripravte zmiešaním vajec so štipkou soli, pridaním mlieka a opätovným rozšľahaním.
- Nakoniec pridajte múky a zamiešajte.
- Na rozohriatom oleji palacinky osmažte z oboch strán.
- Na druhej panvici si rozohrejte olej, dajte osmažiť najemno nakrájanú cibuľku. Potom pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a duste domäkka.
- Na posledné dve minúty pridajte baby špenát, osoľte, okoreňte.
- Podávajte naplnené ochutenou kyslou smotanou a hubovo-špenátovou zmesou.