Upečte si pečivo zo špaldovej múky a prežite Vianoce v zdravom štýle!

Zmenili ste spôsob stravovania a prešli ste z klasickej múky na špaldovú?

Vedeli ste, že sa zo špaldovej múky dajú upiecť múčniky, torty aj vianočné pečivo?

A práve tie najlepšie recepty na špaldové pečivo pre vás dnes máme!

Prevonia vám celý dom.

Prečo robiť vianočné pečivo zo špaldovej múky namiesto klasickej bielej?

  • Špaldová múka sa vyrába z pšenice špalda, ktorá je bohatá na bielkoviny, minerály a vlákninu .
  • V obaloch zŕn sa nachádza najviac dôležitých látok, a preto sa pri výrobe špaldovej múky spracovávajú celé zrná vrátane obalovej časti .
  • Špaldová pšenica nie je náchylná na škodcov, preto sa málokedy chemicky ošetruje. Znamená to teda, že špaldová múka neobsahuje žiadne chemikálie .
  • Špaldová múka nie je taký alergén ako tradičná biela múka, navyše je ľahko stráviteľná, ba dokonca podporuje správnu funkčnosť tráviaceho traktu.
  • Pozitívny vplyv má na imunitný systém, bojuje proti chudokrvnosti a zápcham .
  • Zlepšuje krvný tlak, dodáva vitamíny kĺbom a kostiam.
  • Akonáhle vymeníte bielu múku za špaldovú, spoznáte to aj na kvalite vlasov, nechtov a pokožky.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.