Španielska paella z darov mora

Španielska paella z darov mora

Jedno zo španielskych národných jedál, na ktorom si môžete vďaka nášmu receptu pochutnať vždy, keď naň máte chuť!

Ingrediencie

  • 2 šálky ryže
  • 3 šálky rybieho vývaru
  • 1 šálka bieleho vína
  • 150 g kalamárov alebo chobotničiek
  • 12 kusov kreviet
  • 16 kusov slávok
  • 1 šálka mrazeného hrášku
  • 2 väčšie olúpané paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • olivový olej
  • šafran
  • soľ, korenie

Postup

  1. Na panvici s olivovým olejom opražte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridajte prelisované strúčiky cesnaku a na kúsky nakrájané olúpané paradajky.
  3. Premiešajte a pridajte cukor, sladkú papriku, soľ a šafran.
  4. Varte až do doby, než sa paradajky zmenia na omáčku.
  5. Pridajte kúsky kalamárov a za stáleho miešania varte 1-2 minúty.
  6. Následne prisypte ryžu a hrášok, dobre premiešajte a uistite sa, že ryža je úplne pokrytá omáčkou.
  7. V samostatnej panvici priveďte do varu vývar a biele víno.
  8. Nalejte ich zmes na ryžu, priveďte do varu a podľa chuti dosoľte.
  9. Dôkladne premiešajte a ryžu rovnomerne rozprestrite po panvici.
  10. Varte na miernom ohni po dobu 18-20 minút.
  11. Po 10 minútach na ryžu položte umyté slávky a krevety, priklopte pokrievkou a strážte.
  12. Akonáhle na jednej strane krevety sčervenajú, tak ich aj slávky otočte.
  13. Pokiaľ sa vám zdá, že je ryža príliš suchá, pridajte ešte trochu vývaru.

Mušle, ktoré sa neotvorili, pred podávaním odstráňte.

Španielsky pokrm z ryže, mušlí, kreviet a hrášku
zdroj: onceuponapan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.