Španielske kura so zeleninou z jednej panvice

Španielske kura so zeleninou z jednej panvice

Chutný recept plný žiarivých farieb vás ohromí. Podávajte ho ideálne s chrumkavým chlebom či ryžou ako výdatný obed či večeru.

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 zrelých paradajok, nakrájaných na polovice
  • 1/2 veľkého baklažánu, olúpaného a nakrájaného na kocky
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 700 g kuracích pŕs
  • 1 veľký zemiakov, nakrájaný na plátky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 lyžička korenia na hydinu
  • 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
  • chrumkavý chlieb alebo ryža na podávanie

Postup

  • Olivový olej rozohrejte vo veľkej hlbokej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a cesnak.
  • Do panvice vydlabte šťavu, semienka a dužinu z paradajok.
  • Pridajte kúsky baklažánu a zmes varte 5 minút alebo kým nie je všetko zmäknuté.
  • Na omáčku položte vydlabané polovice paradajok otvorenou stranou dole.
  • Varte niekoľko minút, kým sa paradajky nezaparia a nezmäknú.
  • Rozdeľte ich do panvice a varte ďalších 5-10 minút.
  • Omáčku preneste do mixéra alebo kuchynského robota a mixujte, kým zmes nedosiahne požadovanú konzistenciu.
  • Vmiešajte soľ.
  • Ochutnajte a dochuťte podľa seba.
  • Do rovnakej panvice pridajte ešte jednu kvapku olivového oleja a pridajte kuracie mäso a plátky zemiakov.
  • Posypte soľou, korením a korením.
  • Restujte niekoľko minút z každej strany, dozlatista.
  • Pridajte omáčku späť do panvice, prikryte a varte 10 minút, alebo pokiaľ nie sú kura a zemiaky úplne uvarené.
  • Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s chrumkavým bielym chlebom alebo ryžou.
Kuracie mäso so zemiakmi v omáčke v panvici s vareškou.
www.pinchofyum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.