Chutný recept plný žiarivých farieb vás ohromí. Podávajte ho ideálne s chrumkavým chlebom či ryžou ako výdatný obed či večeru.
Čo budete potrebovať
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na plátky
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 zrelých paradajok, nakrájaných na polovice
- 1/2 veľkého baklažánu, olúpaného a nakrájaného na kocky
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 700 g kuracích pŕs
- 1 veľký zemiakov, nakrájaný na plátky
- soľ a korenie na dochutenie
- 1 lyžička korenia na hydinu
- 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
- chrumkavý chlieb alebo ryža na podávanie
Postup
- Olivový olej rozohrejte vo veľkej hlbokej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridajte cibuľu a cesnak.
- Do panvice vydlabte šťavu, semienka a dužinu z paradajok.
- Pridajte kúsky baklažánu a zmes varte 5 minút alebo kým nie je všetko zmäknuté.
- Na omáčku položte vydlabané polovice paradajok otvorenou stranou dole.
- Varte niekoľko minút, kým sa paradajky nezaparia a nezmäknú.
- Rozdeľte ich do panvice a varte ďalších 5-10 minút.
- Omáčku preneste do mixéra alebo kuchynského robota a mixujte, kým zmes nedosiahne požadovanú konzistenciu.
- Vmiešajte soľ.
- Ochutnajte a dochuťte podľa seba.
- Do rovnakej panvice pridajte ešte jednu kvapku olivového oleja a pridajte kuracie mäso a plátky zemiakov.
- Posypte soľou, korením a korením.
- Restujte niekoľko minút z každej strany, dozlatista.
- Pridajte omáčku späť do panvice, prikryte a varte 10 minút, alebo pokiaľ nie sú kura a zemiaky úplne uvarené.
- Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s chrumkavým bielym chlebom alebo ryžou.