Španielsky burtguláš s chorizom

Španielsky burtguláš s chorizom

Podobné recepty, ako máme u nás, nájdete aj v iných krajinách. Napríklad v Španielsku, kde guláš varí s chorizom a podávajú s ryžou. Zaujímavá kombinácia, ktorá stojí za vyskúšanie.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 lyžica masla
  • 700 g špekáčikov či párkov
  • 300 g chorizo klobásky
  • 2 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica údenej papriky (korenie)
  • 2 červené čili papričky
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 175 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • V hrnci rozohrejte maslo spoločne s olejom. Orestujte nakrájané kurty či párky spoločne s chorizom po dobu 5-7 minút.
  • Mäso dajte bokom a na výpeku osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom (zhruba po dobu 3-4 minút). Zasypte múkou a restujte ďalšie 2-3 minúty.
  • Pridajte papriku, chilli a korenie a dôkladne premiešajte.
  • Zalejte zmes vývarom a pridajte osmažené párky a chorizo. Varte po dobu 30-35 minút (môžete tiež zapekať v rúre na 150 stupňov Celzia po rovnakú dobu).
  • Hotový guláš podávajte s varenou ryžou a na tanieri dozdobte kyslou smotanou a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Burstguláš s chorizo salámou a smotanou
bbc.co.uk/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.