Podobné recepty, ako máme u nás, nájdete aj v iných krajinách. Napríklad v Španielsku, kde guláš varí s chorizom a podávajú s ryžou. Zaujímavá kombinácia, ktorá stojí za vyskúšanie.
Ingrediencie:
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 lyžica masla
- 700 g špekáčikov či párkov
- 300 g chorizo klobásky
- 2 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica údenej papriky (korenie)
- 2 červené čili papričky
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 175 ml kyslej smotany
- 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- soľ
- korenie
Postup:
- V hrnci rozohrejte maslo spoločne s olejom. Orestujte nakrájané kurty či párky spoločne s chorizom po dobu 5-7 minút.
- Mäso dajte bokom a na výpeku osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom (zhruba po dobu 3-4 minút). Zasypte múkou a restujte ďalšie 2-3 minúty.
- Pridajte papriku, chilli a korenie a dôkladne premiešajte.
- Zalejte zmes vývarom a pridajte osmažené párky a chorizo. Varte po dobu 30-35 minút (môžete tiež zapekať v rúre na 150 stupňov Celzia po rovnakú dobu).
- Hotový guláš podávajte s varenou ryžou a na tanieri dozdobte kyslou smotanou a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.