Pripravte si túto ľahkú zdravú večeru vhodnú pre celú rodinu! Zamilujete si to lahodné spojenie chutí v jednom hrnci.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 600 g vykostených kuracích stehien bez kože (asi 4 kusy)
- soľ a korenie
- 1 malá cibuľa, nakrájaná
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 4 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 lyžička údené papriky
- ½ lyžičky rasce
- 440 ml plechovka nakrájaných paradajok
- 1 a ¾ šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka dlhozrnnej hnedej ryže, prepláchnuté a odkvapkané
- 440 ml plechovka cíceru, prepláchnutá a odkvapkaná
- nasekaná čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
- Kurča osoľte, okoreňte a pridajte na rozpálený olej.
- Opečte ho z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany, a potom preložte na čistý tanier.
- Znížte teplotu na strednú.
- Pridajte do hrnca cibuľu a papriku a restujte za občasného miešania, kým nezmäknú, 2-3 minúty.
- Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd za stáleho miešania.
- Pridajte 1 lyžičku soli, ¼ lyžičky čierneho korenia, údenú papriku, rascu, nakrájané paradajky a vývar.
- Miešajte, aby sa všetko spojilo.
- Vmiešajte ryžu a cícer.
- Kurča vložte späť do zmesi v hrnci.
- Priveďte k miernemu varu, prikryte a varte 35–40 minút, kým ryža nezmäkne a nevstrebe sa väčšina tekutiny.
- Každých 10 minút jemne premiešajte, aby sa ryža uvarila rovnomerne.
- Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.