Špargľa na grile s maslom a kôprom

Špargľa na grile s maslom a kôprom

Grilovanej špargle stačí len kvapka masla a trochu byliniek, ktoré umocnia jeho sviežu chuť. Takto pripravená špargľa potom môžete podávať ako prílohu k steaku, bravčovému mäsu, morským plodom či kuraciemu.

Čo budete potrebovať

  • 500 g špargle
  • 2 lyžice masla, rozpusteného
  • 1 lyžica nakrájaného čerstvého kôpru alebo 1 lyžička sušeného kôpru
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • jemne nastrúhaný parmezán

Postup

  • Odlomte a vyhoďte drevité konce zo špargle.
  • Na tanieri pokvapkajte špargľu maslom a posypte kôprom, cesnakom a korením.
  • Premiešajte.
  • Pokiaľ používate gril na drevené uhlie, umiestnite špargľu na stred roštu nezakrytého grilu priamo nad uhlíkmi.
  • Grilujte 7 až 10 minút, alebo pokiaľ nie je špargľa chrumkavá, občas špargľu otočte, aby ste zaistili rovnomerné prepečenie.
  • Pokiaľ používate plynový gril, predhrejte ho.
  • Znížte teplotu na strednú.
  • Umiestnite špargľu na grilovací rošt.
  • Prikryte a grilujte podľa pokynov.
  • Ak chcete podávať, presuňte špargľu do servírovacej misky.
  • Posypte parmezánom.
Špargľa s maslom, bylinkami a parmezánom na veľkom tanieri.
www.bhg.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.