Každý si musí zamilovať malé zväzky ogrilovanej špargle zabalené v šťavnatej slanine. Podávajte ich ako predjedlo, dokonalú prílohu či dokonca ako hlavné jedlo spolu s veľkým šalátom.
Čo budete potrebovať
- 500 g strednej špargle, orezanej (cca 20 – 30 výhonkov)
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 3 prúžky tenkej slaniny rozkrojené priečne napoly
Postup
- Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
- Na plech dajte výhonky špargle a pokvapkajte ich olivovým olejom.
- Ľahko dochuťte soľou a podľa chuti korením.
- Rukami jemne premiešajte.
- Výhonky špargle rozdeľte na 6 zväzkov po 4 až 5 kusoch.
- Každý zväzok obaľte polovicou plátku slaniny, zastrčte konce, aby ste ich zaistili alebo ich voliteľne môžete zaistiť namočenými špáradlami.
- Zväzky špargle zabalené v slanine opečte na horúcom grile na priamom ohni so zavretým vekom.
- Grilujte 5 až 8 minút z každej strany, kým špargľa nezmäkne a ľahko sa neopečie a slanina nie je prepečená s chrumkavými okrajmi.
- Preneste na tanier a podávajte.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie kontaktných elektrických grilov . Kto sa stal naším favoritom a prečo?