Špargľa na grile v slanine

Špargľa na grile v slanine

Každý si musí zamilovať malé zväzky ogrilovanej špargle zabalené v šťavnatej slanine. Podávajte ich ako predjedlo, dokonalú prílohu či dokonca ako hlavné jedlo spolu s veľkým šalátom.

Čo budete potrebovať

  • 500 g strednej špargle, orezanej (cca 20 – 30 výhonkov)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 prúžky tenkej slaniny rozkrojené priečne napoly

Postup

  • Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  • Na plech dajte výhonky špargle a pokvapkajte ich olivovým olejom.
  • Ľahko dochuťte soľou a podľa chuti korením.
  • Rukami jemne premiešajte.
  • Výhonky špargle rozdeľte na 6 zväzkov po 4 až 5 kusoch.
  • Každý zväzok obaľte polovicou plátku slaniny, zastrčte konce, aby ste ich zaistili alebo ich voliteľne môžete zaistiť namočenými špáradlami.
  • Zväzky špargle zabalené v slanine opečte na horúcom grile na priamom ohni so zavretým vekom.
  • Grilujte 5 až 8 minút z každej strany, kým špargľa nezmäkne a ľahko sa neopečie a slanina nie je prepečená s chrumkavými okrajmi.
  • Preneste na tanier a podávajte.
Malé zväzky ogrilovanej špargle zabalené v šťavnatej slanine na tanieri s vidličkou a klinmi citróna.
www.pinchandswirl.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie kontaktných elektrických grilov . Kto sa stal naším favoritom a prečo?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.