Špargľa s vajcom

Špargľa s vajcom

Lahodná krémová polievka zo špargle. Stratené vajcia pridáva proteíny, živiny a úplne nový rozmer chuti.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 30 g masla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stredné zemiaky
  • 600 g zelenej špargle bez zdrevnatených koncov stoniek
  • 50 g parmezánu
  • 60 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice octu
  • 4 vajcia

Postup

  • V strednom hrnci opečte na masle najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  • Prilejte vývar a vložte na kúsky pokrájané olúpané zemiaky.
  • Priveďte do varu a varte kým zemiaky nezmäknú, približne 15 minút.
  • Zo stoniek špargle odrežte špičky a dajte ich bokom, zvyšné stonky pokrájajte na kúsky a vložte do polievky. Varte 5 minút.
  • Polievku odstavte z platne a rozmixujte do hladka.
  • Dajte späť na sporák, pridajte nastrúhaný syr, smotanu, osoľte, okoreňte a povarte.
  • V malom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarí špičky špargle do mäkka, približne 2 minúty.
  • Špičky vyberte a do vody prilejte ocot.
  • Jedno vajce rozklepnite do misky, vo vode s octom vytvorte vareškou malý vír a do jeho stredu vlejte vajcia.
  • Povarte približne minútu a pol – bielok by mal byť tuhý a žĺtok tekutý.
  • Stratené vajcia vyberte z vody a proces opakujte aj s ostatnými vajcami.
  • Polievku servírujte v miske alebo v hlbokom tanieri so strateným vajcom a uvarenými špičkami špargle navrchu.
Zelená špargľa so strateným vajcom v miske
Zdroj: myrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.