Špargľová polievka so špenátom

Špargľová polievka so špenátom

Polievka, ktorá zaujme svojou výraznou zelenou farbou a báječnou chuťou.

Ingrediencie

  • 25 g masla
  • 1 lyžica oleja
  • 350 g čerstvej zelenej špargle
  • 3 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 700 ml zeleninového vývaru

Postup

  • Zo špargle odstráňte zdrevnatelé konce.
  • Špičky odrežte zvlášť, stonky pokrájajte na menšie kúsky.
  • V hrnci rozpustite maslo, vložte špičky špargle a zľahka niekoľko minút opečte.
  • Vyberte a dajte bokom.
  • Vložte najemno nakrájanú šalotku a kúsky špargľových stoniek a za stáleho miešania opekajte 5 minút.
  • Pridajte najemno nasekaný cesnak a opečte ešte 2 minúty.
  • Pridajte španát, zalejte vývarom a pod pokrievkou varte na miernom ohni 20 minút.
  • Zložte z platne a rozmixujte polievku tyčovým mixérom.
  • Dajte späť na sporák, osoľte, okoreňte a pár minút prehrejte.
  • Polievku ozdobte špičkami špargle a podávajte s opečeným toustom alebo bagetkou.
Miska s hustou polievkou zo špargle s kúskami zelenej špargle na vrchu
Zdroj: lastingredient.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.