Polievka, ktorá zaujme svojou výraznou zelenou farbou a báječnou chuťou.
Ingrediencie
- 25 g masla
- 1 lyžica oleja
- 350 g čerstvej zelenej špargle
- 3 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 700 ml zeleninového vývaru
Postup
- Zo špargle odstráňte zdrevnatelé konce.
- Špičky odrežte zvlášť, stonky pokrájajte na menšie kúsky.
- V hrnci rozpustite maslo, vložte špičky špargle a zľahka niekoľko minút opečte.
- Vyberte a dajte bokom.
- Vložte najemno nakrájanú šalotku a kúsky špargľových stoniek a za stáleho miešania opekajte 5 minút.
- Pridajte najemno nasekaný cesnak a opečte ešte 2 minúty.
- Pridajte španát, zalejte vývarom a pod pokrievkou varte na miernom ohni 20 minút.
- Zložte z platne a rozmixujte polievku tyčovým mixérom.
- Dajte späť na sporák, osoľte, okoreňte a pár minút prehrejte.
- Polievku ozdobte špičkami špargle a podávajte s opečeným toustom alebo bagetkou.