Špargľové rizoto

Špargľové rizoto

Keď doplníme špargľu dusenou ryžou, získame báječné rizoto, ktoré bude výborne chutiť s parmezánom.

INGREDIENCIA:

  • asi 300 g špargle
  • 1 cibuľa
  • lyžice masla
  • 2 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice vňate petržlenu
  • 300 g ryže
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 g parmezánu
  • 1 l zeleninového vývaru alebo vody

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme ryžu. V hrnci orestujeme na oleji nakrájanú cibuľu a rozotrený cesnak, do ktorej pridáme ryžu.
  2. Prilejeme víno a vodu a dusíme asi 15 minút.
  3. Potom k ryži pridáme nakrájanú špargľu a ďalej dusíme do zmäknutia ryže aj špargle.
  4. Rizoto podávame sypané zeleným petržlenom a strúhaným parmezánom.
Hotový recept na špargľové rizoto
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.