Keď doplníme špargľu dusenou ryžou, získame báječné rizoto, ktoré bude výborne chutiť s parmezánom.
INGREDIENCIA:
- asi 300 g špargle
- 1 cibuľa
- lyžice masla
- 2 lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice vňate petržlenu
- 300 g ryže
- 100 ml bieleho vína
- 100 g parmezánu
- 1 l zeleninového vývaru alebo vody
POSTUP:
- Najprv si pripravíme ryžu. V hrnci orestujeme na oleji nakrájanú cibuľu a rozotrený cesnak, do ktorej pridáme ryžu.
- Prilejeme víno a vodu a dusíme asi 15 minút.
- Potom k ryži pridáme nakrájanú špargľu a ďalej dusíme do zmäknutia ryže aj špargle.
- Rizoto podávame sypané zeleným petržlenom a strúhaným parmezánom.