Chcete uvariť naozaj delikátnu krémovú polievku? Potom zvoľte špargľový krém so smotanou a bielym vínom.
INGREDIENCIA
- 600 g bielej špargle
- 1 cibuľa
- 1 dl bieleho vína
- 1 téglik sladkej smotany
- 30 g masla
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
POSTUP
- Špargľu si musíme pripraviť tým, že ju olúpeme.
- V hrnci na masle orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájanú špargľu.
- Osolíme a okoreníme a prilejeme biele víno.
- Uvedieme do varu a pridáme asi pol litra horúcej vody.
- Všetko varíme tak dlho, až je špargľa mäkká. Stačí asi 9 minút.
- Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkého krému.
- Pridáme smotanu a môžeme ochutiť citrónom.