Špargľový krém

Špargľový krém

Chcete uvariť naozaj delikátnu krémovú polievku? Potom zvoľte špargľový krém so smotanou a bielym vínom.

INGREDIENCIA

  • 600 g bielej špargle
  • 1 cibuľa
  • 1 dl bieleho vína
  • 1 téglik sladkej smotany
  • 30 g masla
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Špargľu si musíme pripraviť tým, že ju olúpeme.
  2. V hrnci na masle orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájanú špargľu.
  3. Osolíme a okoreníme a prilejeme biele víno.
  4. Uvedieme do varu a pridáme asi pol litra horúcej vody.
  5. Všetko varíme tak dlho, až je špargľa mäkká. Stačí asi 9 minút.
  6. Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkého krému.
  7. Pridáme smotanu a môžeme ochutiť citrónom.
Hotový recept na špargľový krém
zdroj: epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.